SiolNET. Novice Slovenija
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

18-letnik osumljen napada na župana

0,83

termometer

Foto: STA

Škocjanskega župana Jožeta Kaplerja je po poročanju medijev napadel 18-letni moški iz Dobruške vasi. Policisti bodo osumljenca ovadili, ta pa se brani, da se je župan poškodoval sam.

Dogodek se je zgodil v županovi pisarni po sporu zaradi zbiralnikov vode v romskem naselju Dobruška vas. Mladenič naj bi se na župana Kaplerja spravil s pestmi, zaradi česar je ta poiskal zdravniško pomoč. Hujših posledic po poročanju medijev ni utrpel, bodo pa policisti 18-letnika ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve lažje poškodbe.

Ta se po poročanju Dela brani, da je "župan sam sebe mahnil s telefonom in se poškodoval". Zaradi nedostojnega vedenja oziroma kršenja javnega reda in miru so policisti izdali tudi plačilni nalog 40-letnici, mami 18-letnika, ki je bila ob sporu navzoča.

Minister obsodil napad

Na napad se je odzval minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki odločno obsoja vsakršno nasilje, "saj družba, ki želi dobro vsem državljankam in državljanom, lahko to doseže samo s strpnim in spoštljivim dialogom".

Koprivnikar, ki je pristojen tudi za področje lokalne samouprave, meni, da je razumljivo, da imamo pogosto zelo različna stališča in interese, ki pa jih za skupno dobro lahko usklajujemo samo z argumenti in strpnim sodelovanjem, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

Konec septembra je napad doživel tudi škofjeloški župan Miha Ješe, ki ga je namerno povozil Blaž Kujundžič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin