Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
14.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 14.37

8 let

Dragan Paravinja – serijski posiljevalec in morilec, ki mu je Slovenija pomagala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Paravinja se je leta uspešno izogibal roki pravice in pri temu so mu nekoliko pomagali tudi slovenski organi, ki so ga očitno slabo ocenili ter se hkrati predolgo odločali o njegovi izročitvi Srbiji.

Zaradi posilstev in poskusa posilstva leta 2002 v Stari Pazovi je bil v naslednjem letu pravnomočno obsojen na štiri leta in pol zapora, v katerem pa nikoli ni pristal, ker je pobegnil v Slovenijo. Srbska policija je zato za njim leta 2004 razpisala mednarodno tiralico, leto dni pozneje pa tudi BiH, kjer so ga prav tako s pripornim nalogom iskali zaradi posilstev. Neokretnost in slaba ocena slovenskih organov Slovenski organi so ga leta 2007 prijeli na podlagi omenjene srbske mednarodne tiralice, vendar jim je pobegnil, ker je sodišče ocenilo, da ni begosumen. Proti plačilu deset tisoč evrov varščine so ga izpustili iz pripora. Varščino je zanj po neuradnih podatkih spletnega Žurnala plačal lastnik transportnega podjetja iz Dragatuša, pri katerem je bil Paravinja v tistem času zaposlen kot voznik tovornjaka. Lastnik omenjenega podjetja je medtem preminil. Paravinja je nato pobegnil v Nemčijo, kjer ga je policija prijela leta 2008 in ga izročila Sloveniji, kjer ga je sodišče znova izpustilo in mu odredilo ukrep javljanja. Nato je na odločitev o izročitvi Srbiji čakal na svobodi in ko so slovenski organi v začetku leta 2009 le sprejeli odločbo o njegovi predaji, je pobegnil na Hrvaško. Paravinjo so prejšnjo nedeljo vendarle aretirali v Republiki Srbski, kjer je na zaslišanju v Banja Luki priznal, da je ubil, ne pa tudi posilil 17-letno Hrvatico Antonijo Bilić iz vasi Kričak pri Drnišu. Nesrečno dekle je namreč 7. junija dopoldne pred mostom čez reko Čikola na robu Drniša prisedlo v kabino njegovega tovornjaka.

Antonije še vedno niso našli Paravinja je policiji med drugim povedal, da je dekle, sicer lepa črnolaska, štopala v nasprotni smeri njegove vožnje in ko jo je skozi okno vprašal, ali bi šla z njim v Zagreb, mu je odgovorila, da želi v Split. Zato je vozilo obrnil in dekle je vstopilo. Paravinja je priznal, da je dekle osvajal in jo s svojimi dejanji tako razburil, da ga je začela zmerjati. Ker je ni uspel umiriti, je izgubil živce, je na kratko povzeta vsebina izjave zločinca, ki jo je v celoti objavil Večernji list. Čeprav je Paravinja policistom narisal skico, kje naj bi odvrgel truplo dekleta, udeleženci iskalne akcije po tednu dni iskanja vse manj verjamejo, da jo bodo tam tudi našli. Omenjeni akciji so se pridružili tudi potapljači slovenske vojske, ki dekletovo truplo iščejo s posebnim sonarjem, ki zazna predmete v vodi in operaterju prek računalnika sporoča podatke.

Sinova sta se odrekla očetu Medtem pa srbski Blic poroča, da sinova Paravinje, 15-letni Luka in 18-letni Nikola, od svoje mame Milijane zahtevata, da se odreče svojemu možu, tako kot se sama odrekata očetu. Prav tako od mame zahtevata, da se izselijo iz Nove Pazove v Srbiji, kjer trenutno živijo in kjer se je rodil Dragan. Kot še poroča omenjena spletna stran, sta sinova, ki zaradi sramu že več dni sploh ne gresta iz hiše, očeta zaradi bežanja pred policijo videvala redko.

Ne spreglejte