Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2010,
7.26

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 2. 12. 2010, 7.26

7 let, 2 meseca

Začenja se nova smučarska sezona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec in na smučišču Kranjska Gora se začenja nova smučarska sezona.

V petek se bo smučarska sezona pričela tudi na Rogli, medtem ko bodo smučišča na Voglu, Cerknem, Mariborskem Pohorju in na Pokljuki delno odprli v soboto. Smučišče na Kaninu pa bo začelo obratovati predvidoma sredi meseca. Dnevna vozovnica na Krvavcu stane 29 evrov Na Krvavcu bodo pognali kabinsko žičnico, šestsedežnico Vrh Krvavca, štirisedežnico Tiha dolina, dvosedežnico Zvoh, otroško vlečnico Luža in dvosedežnico Kriška planina. Predvidoma bodo odprte smučarske proge 1,2,5,6,10,11,13,15 in 17. Direktor Rekreacijsko-smučarskega centra Krvavec Srečko Retuznik napoveduje, da bodo v prihodnjih dneh izkoristili vse ugodne vremenske razmere za izdelavo umetnega snega z namenom pripraviti čim več smučarskih površin. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle na Krvavcu pa letos znaša 29 evrov.

V Kranjski Gori prvi dan brezplačno S sezono začenjajo tudi v Kranjski Gori, kjer bo smuka na prvi dan obratovanja žičnic za obiskovalce brezplačna. Delovali bosta vlečnica Mala Mojca in štirisedežnica Kekec, v petek pa bodo dodali še sedežnico Velika Mojca. Večina smučišč na Kranjski Gori bo predvidoma zaživela konec naslednjega tedna. Za ljubitelje teka na smučeh bodo proge v Kranjski Gori in na območju Rateče-Planica na voljo od petka. Cena smučarske vozovnice v novi sezoni je enaka kot na Krvavcu.

Na Rogli so tekaške proge že odprte V petek pa bodo sezono uradno odprli na Rogli, smučarjem bodo na voljo proge Uniorček, Ostruščica, Košuta in Planja. Če bodo vremenske razmere ugodne in bo zapadel še dodatni sneg, bodo na Rogli konec tedna odprli tudi celotni zgornji del smučišča. Tekaške proge so že odprte, do konca tedna bo pripravljenih vseh 25 kilometrov smučarskih prog.

V Cerknem uradno otvoritev načrtujejo čez teden dni V Cerknem še nimajo dovolj naravnega snega, zaradi visokih temperatur pa je priprava tehničnega snega neuspešna. Po besedah vodje smučišča Borisa Dreščka pa bodo kljub temu v petek oz. v soboto delno odprli smučišče. Uradna sezona se bo po napovedih pričela čez teden dni in takrat bosta obratovali šestsedežnica Počivalo in dvosedežnica Brdo. Cena smučarske vozovnice za odrasle znaša 28 evrov.

Na Voglu so s prejšnjo sezono začeli šele januarja Prav tako bodo v soboto delno odprli tudi smučišče na Voglu, kjer so v lanski sezoni smučarske naprave pognali šele 8. januarja. Na Voglu pri zgornji postaji gondole je že zapadlo več kot meter snega, zaradi zadostne količine naravnega snega pa so že uspeli pripraviti približno sedem kilometrov prog čez Žagarjev graben. Na voljo bo tudi otroški poligon, proga za začetnike in proga ob vlečnici Štorec. Na Voglu bodo imeli do nadaljnjega promocijsko ceno smučarskih vozovnic, kar pomeni, da bodo odrasli odšteli 15 evrov, otroška vozovnica pa stane 12 evrov.

Na Pokljuki bo ob otvoritvi veselo Na Pokljuki, kjer je že zapadlo meter snega, bodo sezono odprli v soboto. Pred tamkajšnjim šport hotelom ob odprtju sezone pripravljajo bogat razvedrilni program.

Mariborske tekaške proge do nadaljnjega zaprte Na Mariborskem Pohorju so sezono prav tako nameravali odpreti v soboto, a so se odločili, da bodo zaradi ugodnih snežnih razmer to storili že dan prej. Od petka bodo tako pognali naprave na Mariborskem in Areškem Pohorju ter na Kopah in Ribniškem Pohorju.

V petek bodo na Areškem Pohorju obratovale vlečnice Ruška, Areška, Cojzerica in Žigart, na Mariborskem Pohorju pa sedežnica Sleme in vlečnica Bellevue, v soboto pa se bo naštetim napravam pridružila še šestsedežnica Pisker. Cena smučarske vozovnice za odrasle na Mariborskem Pohorju znaša 29,50 evra, a bodo prvi konec tedna veljale promocijske cene, do 17. decembra pa še vedno nekoliko nižje predprodajne cene.

Prav tako v petek bodo zagnali tudi naprave na Ribniškem Pohorju in na Kopah. Na Ribniškem Pohorju bodo odrasli in mladina ta konec tedna lahko smučali že za 14 evrov, na Kopah, kjer bodo obratovale vlečnice Sedlo, Pungart in Velika kopa, pa odrasli za 18 evrov. Naprave na teh smučiščih bodo obratovale od petka do nedelje, ponovno pa jih bodo zagnali 10. decembra.

Ne spreglejte