Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 1. 2011,
13.52

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 1. 2011, 13.52

7 let, 6 mesecev

Vložena zahteva za stečaj podjetja Gradis Gradnje Ptuj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Cestno podjetje Ptuj (CPP) je tik pred koncem lanskega leta na ptujsko okrožno sodišče vložilo zahtevo za uvedbo stečajnega postopka v družbi Gradis Gradnje Ptuj.

Podjetje trenutno zaposluje okoli 80 ljudi. Čeprav v CPP doslej za pojasnila niso bili dosegljivi, naj bi neuradno šlo za približno 700.000 evrov dolga s strani Gradisa Gradenj.

Dolg naj bi nastal po projektu kmetijske fakultete Nedosegljivi za komentar so tudi v Gradisu Gradnje Ptuj, s katerimi že dva dni zaman skuša stopiti v stik tudi sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Spodnje Podravje Boris Frajnkovič. Ta je povedal, da naj bi po njegovih informacijah dolg nastal po projektu nove mariborske kmetijske fakultete v Pivoli, kjer je podjetje delalo preko podjetja Stavbar Gradnje. Slednje je prav tako že v prisilni poravnavi, Gradis Gradnje pa si od več kot milijona terjatev lahko obetajo le slabo tretjino.

"Gre za težko zaposljivo kategorijo ljudi" "Med okoli 80 zaposlenimi delavci je večina starejših od 40 let, torej gre za izredno težko zaposljivo kategorijo ljudi. Sicer pa so zaposleni plače v podjetju doslej prejemali redno, podjetje pa jim je dolžno še približno polovico lanskega regresa," je dejal Frajnkovič, ki je bil sicer z manjšimi likvidnostnimi težavami podjetja seznanjen. Kot je še dodal, naj bi podjetje v tem trenutku tudi imelo dovolj dela, a so zabredli v težave z izplačili.

Ob tem je Frajnkovič še dodal, da so poleg splošne gospodarske in zlasti gradbene krize težave v podjetju nastopile tudi s spremembo lastništva in menjavo vodstva. Posledica tega je vse slabše poslovanje družbe v zadnjih dveh letih.

Ne spreglejte