Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2013,
13.26

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 15. 5. 2013, 13.26

7 let, 8 mesecev

Turkish Airlines zaradi stavke zaposlenih zaenkrat brez večjih težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zaposleni v turškem nacionalnem letalskem prevozniku Turkish Airlines stavkajo. Za takšno potezo so se odločili zaradi spora z upravo glede plač.

Zaposleni od družbe tudi zahtevajo, naj znova zaposli 305 sodelavcev, ki so jih zaradi podobne akcije lani odpustili.

Stavko je organiziral sindikat Hava-Is, edini letalski sindikat v Turčiji, ki predstavlja 14.000 od 15.800 zaposlenih v Turkish Airlines. "Stavka se je začela ob 3. uri zjutraj in se nadaljuje," je sindikat objavil na spletni strani. Šlo naj bi za neomejeno stavko. Koliko zaposlenih stavka, niso navedli. Na mednarodnem letališču Atatürk v Carigradu je okrepljena policijska navzočnost, ker zaposleni tekom dne načrtujejo tudi protestni shod.

V družbi zagotavljajo, da letalski promet poteka normalno Uprava Turkish Airlines je sporočila, da večina zaposlenih ne podpira stavke in da letalski promet poteka normalno. V sindikatu medtem ocenjujejo, da se bodo težave v prometu pokazale tekom dne. V družbi sicer menijo, da pravno utemeljenega razloga za stavko ni.

Na Aerodromu Ljubljana leti potekajo po planu Na Aerodromu Ljubljana so povedali, da niso bili obveščeni o nikakršni stavki zaposlenih pri Turkish Airlines in da njihovi leti potekajo po planu.

Ne spreglejte