Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2015,
7.23

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SDH

Torek, 27. 10. 2015, 7.23

7 let, 2 meseca

To so novi obrazi, ki jim je zaupano slovensko milijardno premoženje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet SDH je odpoklical upravo v sestavi Mateja Pirca in Mateja Runjaka ter imenoval novo v sestavi Marka Jazbeca kot predsednika ter Anje Strojin Štampar in Nade Drobne Popovič kot članici.

Nadzorni svet je za vodenje postopka in oblikovanje predloga kandidatov imenoval petčlansko komisijo. Ta je, kot so sporočili iz Slovenskega državnega holdinga (SDH), objavila mednarodni razpis, na katerega se je pravočasno prijavilo 46 kandidatov. Komisija je na podlagi prispelih ponudb izbrala zunanjo svetovalno družbo, ki je ovrednotila 20 kandidatov in kandidatk, za katere so predhodno ugotovili, da izpolnjujejo vse formalne razpisne pogoje.

Na podlagi strokovnega mnenja svetovalne družbe in po opravljenih razgovorih s kandidati je komisija oblikovala predlog za imenovanje predsednika uprave in članov uprave ter ga posredovala nadzornemu svetu SDH, pravijo na holdingu.

Uprava je imenovana za obdobje štirih let "Pred imenovanjem uprave je nadzorni svet preverjal predvsem izkušnje posameznih kandidatov oz. kandidatk s področij korporativnega upravljanja, upravljanja ter prestrukturiranja kapitalskih naložb in njihove prodaje, pa tudi znanja tujih jezikov ter osebnih kompetenc. Vse to je še posebej pomembno glede na vlogo SDH pri uresničevanju Odloka o izvajanju strategije upravljanja kapitalskih naložb v lasti RS in kapitalskih naložb SDH ter pri izvajanju nalog, ki jih ima SDH na področju denacionalizacije ter drugih predpisov," so sporočili iz SDH.

Uprava je imenovana za mandatno obdobje štirih let.

SDH prodaja slovenska državna podjetja Slovenski državni holding (SDH) je nastal aprila 2014 s prevzemom pristojnosti in obveznosti Slovenske odškodninske družbe (SOD). SDH tako nadaljuje upravljanje kapitalskih naložb v lasti države.

Državni zbor je junija 2013 sprejel soglasje k prodaji 15 državnih podjetij in pooblastil Slovensko odškodninsko družbo, zdaj Slovenski državni holding, za začetek postopka njihove prodaje.

Ne spreglejte