Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
24. 9. 2014,
18.15

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2014, 18.15

7 let, 7 mesecev

Slovenske železnice v izboru za prestižno evropsko poslovno nagrado

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenske železnice so izbrali za državnega prvaka v prestižnem tekmovanju European Business Awards, v katerem je sodelovalo več kot 24 tisoč podjetij iz 33 evropskih držav.

Slovenske železnice so eno od 11 slovenskih podjetij s tem nazivom in so v družbi vodilnih evropskih podjetij, kot so BMW, British Airways, Canon France, Osram in Spar Östech.

Z imenovanjem za državnega prvaka so se Slovenske železnice uvrstile v nadaljnji izbor, v katerem bo žirija odločala glede na predstavitvene filme podjetij. Vsi državni prvaki bodo sodelovali tudi v javnem glasovanju.

"Za naš sistem je izbor za državnega prvaka na evropskem tekmovanju, ta je referenca za izbor dinamičnih, uspešnih in inovativnih podjetij, priznanje za dobre rezultate zadnjih let," je ob izboru poudaril generalni direktor SŽ Dušan Mes.

Tudi letos pričakujejo dobiček "Lani je skupina Slovenske železnice dosegla pozitiven poslovni rezultat iz poslovanja (EBIT) v višini 20 milijonov evrov. V prvem polletju 2014 je naš dobiček iz poslovanja znašal 4,26 milijona evrov, in to kljub visokim stroškom v tovornem prometu zaradi posledic februarske vremenske ujme. Načrtujemo, da bo dobiček iz poslovanja konec leta dosegel okrog 22 milijonov evrov," je še napovedal Mes.

Tekmovanje European Business Awards je odprto za podjetja vseh velikosti in iz vseh sektorjev, sodelovanje pa je brezplačno. Slovenske železnice sodelujejo v kategoriji podjetij z več kot 150 milijoni evrov letnih prihodkov. O priznanjih odloča žirija uglednih poslovnežev, akademikov in podjetnikov iz vse Evrope.

Ne spreglejte