Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
13.13

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nadzorni svet

Četrtek, 10. 9. 2015, 13.13

7 let, 2 meseca

Skupščina Darsa bo jutri odločala o razrešitvi Roberta Lična

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dars je za petek sklical novo skupščino družbe. Na njej bo SDH v imenu države imenoval nove nadzornike družbe. Predlagani so Miha Juharta, Tatjana Colnar, Marjan Mačkošek in Igor Pirnat.

Imenovanje novih nadzornikov je potrebno, potem ko so pred kratkim odstopili Andraž Lipolt, Gregor Lukan in Gregor Osojnik. To so storili zaradi izjav predsednika nadzornega sveta Roberta Lična, da je dobil navodila, naj zamenja predsednika uprave Darsa Matjaža Kneza. Sami se s temi izjavami ne strinjajo, Gašperšič pa jih je ostro zanikal in zahteval celo opravičilo.

V nadzornem svetu so tako ostali Ličen ter predstavnika zaposlenih Vito Meško in Rožle Podboršek, a skupščina bo v petek odločala tudi o Ličnovi razrešitvi.

Za nove nadzornike je SDH že v četrtek predlagal znanega gospodarskega pravnika in dekana ljubljanske pravne fakultete Miho Juharta, Tatjano Colnar z infrastrukturnega ministrstva, prvega moža družbe Štore Steel in predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Marjana Mačkoška ter člana uprave SID – Prve kreditne zavarovalnice Igorja Pirnata.

Nadzornik bo v prihodnje lahko odstopil le s trimesečnim odpovednim rokom Skupščina bo odločala tudi o dveh predlogih sprememb Darsovega statuta. Po enem bo lahko član nadzornega sveta v prihodnje s funkcije odstopil le z odpovednim rokom, ki traja tri mesece in začne teči z dnem, ko uprava prejme pisno odpoved. Funkcija člana nadzornega sveta, ki je podal odstopno izjavo, bo tako prenehala z iztekom odpovednega roka. Če pa bo skupščina novega člana imenovala pred iztekom odpovednega roka, bo funkcija starega nadzornika prenehala z dnem imenovanja novega nadzornika.

Član nadzornega sveta lahko brez odpovednega roka odstopi le v izjemnih primerih, kot sta hujša poškodba ali dlje časa trajajoča hujša bolezen oz. kak drug podoben objektivni razlog, ki mu preprečuje udeležbo na sejah nadzornega sveta.

Po drugi predlagani spremembi statuta bo lahko uprava vodilne delavce za določen čas imenovala kot delavce s posebnimi pooblastili. Vodilni delovni mesti, glede katerih se lahko sklene tovrstna pogodba, sta direktor področja in svetovalec uprave. Mandat tovrstnih vodilnih delavcev je vezan na mandat predsednika uprave.

Ne spreglejte