Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 5. 2021,
7.37

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

delnice trgovanje PR članek

Torek, 11. 5. 2021, 7.37

2 leti, 11 mesecev

Odkrijte, kako lahko trgujete s cenami delnic največjih svetovnih družb

Oglasno sporočilo
Fortrade Limited

Sezona finančnega poročanja podjetij je za vlagatelje zelo pomembna. Takrat največja svetovna podjetja objavljajo podatke o poslovanju v prejšnjem četrtletju. Odvisno od rezultatov lahko vlagatelji pohitijo z nakupom delnic in s tem povzročijo dvig cen ali pa jih množično prodajo, kar povzroči njihov padec. Pravkar poteka še ena sezona.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s cenami delnic na spletni borzi (finančna pogodba za razliko – CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s cenami delnic. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s cenami delnic si prenesite tukaj.

V svetu, ki okreva od omejevalnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, bi lahko ta sezona finančnega poročanja pokazala, kako hitro podjetja okrevajo po obdobju zmanjšane dejavnosti. Dozdajšnji rezultati pa so bili odlični.

V prvem tednu sezone so skoraj vse vodilne banke, kot so Goldman Sachs, JP Morgan in Banka Amerike, objavile rezultate, ki so bili boljši od pričakovanih. Pozitivni rezultati bančnega sektorja običajno kažejo, da so tudi druga podjetja dobro poslovala. Netflix, družba, katere delnice so se v zadnjem letu zvišale za več kot 60 odstotkov, je prav tako poslovala bolje, kot so pričakovali, vendar je poročala o upadu števila naročnikov.

Fortrade Limited | Foto:

Na udaru so bili turistični sektor in letalske družbe. American Airlines je imel rezultate, slabše od pričakovanih, a je cena delnic po objavi poročila vseeno poskočila za 5,1 odstotka. Glede na postopek cepljenja in večje število potnikov na letališčih je napoved pozitivna in pričakujejo, da bo veliko ljudi želelo nadoknaditi zamujene priložnosti iz lanskega leta, ko je bilo gibanje zaradi pandemije omejeno. Analitiki verjamejo, da bodo številne delnice turističnega sektorja letos dosegle znatno rast.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s cenami delnic si prenesite tukaj.

Vlagatelji so nestrpno pričakovali Tesline poslovne rezultate, ki so bili objavljeni 26. aprila. Proizvajalec električnih avtomobilov je napovedal rekordni dobiček, število dobav avtomobilov pa je večje od napovedanega. Elon Musk je dejal, da je podjetje prodalo majhno količino bitcoinov, s katerimi razpolaga, in tako ustvarilo sto milijonov dolarjev dobička.

Do zdaj je svoja poročila objavilo 123 podjetij s seznama indeksa S&P 500, 85,4 odstotka teh je imelo rezultate, ki so bili boljši od pričakovanih. Sezona je bila do zdaj zelo uspešna. Če se bodo pozitivni rezultati nadaljevali, bomo imeli najuspešnejšo finančno sezono za prvim četrtletjem že od leta 2010.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s cenami delnic si prenesite tukaj.

Viri: Reuters, Refinitiv, Yahoo Finance                                                       

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. Večina malih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmislite, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite izgubo denarja. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasnega sporočila Fortrade Limited.

Ne spreglejte