Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2012,
16.10

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 9. 2012, 16.10

7 let, 7 mesecev

Na srečanju investitorjev v iskanje odgovorov za izzive sodobnega časa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Ljubljani sta se tudi uradno začela mednarodna konferenca o finančnem izobraževanju in investitorski sejem Investo Expo.

Sejem skupaj z nekaterimi mednarodnimi organizacijami organizira Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD). Več kot 100 gostov iz 55 držav bo iskalo odgovore na izzive sodobnega časa in krepilo sodelovanje.

"Mislim, da bomo vsi preživeli to krizo, če bomo delali skupaj" Predsednica Evropske federacije uporabnikov finančnih storitev (EuroFinuse) in Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders) Jella Benner-Heinacher je uvodoma spomnila, da živimo v težkih časih, saj se finančna kriza še vedno ni končala. "Vsi trpimo," je dejala. Kljub temu ostaja optimistka. "Mislim, da bomo vsi preživeli to krizo, če bomo delali skupaj," je dejala.

Benner-Heinacherjeva je prepričana, da je Slovenija na pravi poti Dotaknila se je tudi razmer v Sloveniji, ki si zaradi uspehov, med katerimi je tudi članstvo v EU in območju evra, po njenem mnenju zasluži veliko spoštovanja. Vedno je dokazala, da ima moč in voljo, da pripada najboljšim v Evropi, je dejala Benner-Heinacherjeva in spomnila, da je simbol Ljubljane zmaj, kar kaže moč in pogum. "Zmaji nikoli ne umrejo, ne glede na to, kolikokrat jih ubiješ," je dejala. Prepričana je, da je Slovenija na pravi poti.

Verbič: VZMD želi s tem dogodkom prispevati tudi k izboljšanju razmer v Sloveniji Predsednik VZMD Kristjan Verbič je izrazil zadovoljstvo, da lahko gostijo tako pomemben dogodek, na katerem so se zbrali gosti iz 55 držav, predstavniki politike, diplomacije, podjetij in drugih institucij. Poskušali bodo najti najboljše odgovore na izzive, ki se pojavljajo v teh turbulentnih časih. VZMD želi s tem prispevati tudi k izboljšanju razmer v Sloveniji, je povedal Verbič.

Državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Božo Cerar je spomnil, da želi Slovenija izvesti strukturne reforme in odpreti gospodarstvo, s tem pa okrepiti konkurenčnost in spodbuditi rast. Priložnosti za investicije v Sloveniji med drugim vidi na področju prometa, logistike, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in zelenega gospodarstva.

Več kot 100 gostov in govorcev iz 55 držav Srečanje investitorjev, ki so ga odprli že v sredo zvečer, VZMD pripravlja skupaj s Svetovno federacijo investitorjev, Euroshareholders in EuroFinuse. Na konferenci in sejmu pričakujejo več kot 100 gostov in govorcev iz 55 držav. Srečanje predstavlja priložnost, da domače institucije, podjetja in posamezniki z njimi navežejo stike.

Udeleženci se bodo danes posvetili oživitvi kapitalskih trgov EU preko pokojninskih in drugih reform ter izobraževanju in zaščiti uporabnikov finančnih storitev. V petek bodo med drugim govorili o evru in skupnih evrskih obveznicah v globalnem kontekstu, vlogi in perspektivi bank ter finančnih sistemov, pa tudi o najboljših praksah tujih investicij.

Ne spreglejte