Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
13.30

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 13.30

7 let, 2 meseca

Menedžersko izobraževanje mora prispevati k hitrejšemu razvoju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Južni Afriki (JAR) se končuje 20. letna konferenca Združenja za razvoj managementa CEEMAN, ki ima sedež na IEDC - Poslovni šoli Bled, ustanoviteljica in predsednica pa je Danica Purg.

Po dveh desetletjih dela na področju razvoja menedžmenta in voditeljstva se je mednarodno združenje CEEMAN, ki združuje 210 poslovnih šol, odločilo, da razširi horizonte in svojo 20. konferenco organizira v Južni Afriki, so v sporočilu za javnost zapisali v združenju. Po navedbah poročila svetovalnega podjetja McKinsey bo JAR čez 20 let država z največ mladimi prebivalci na svetu, medtem ko je danes v tej državi kar polovica nepismenih in več kot polovica brezposelnih.

Konferenca z naslovom Poslovni in izobraževalni izzivi v dinamično spreminjajočih se okoljih je prva konferenca, ki jo CEEMAN organizira zunaj meja Evrope. Na njej se je zbralo je več kot 100 dekanov in direktorjev iz uglednih poslovnih šol in univerz ter poslovnih in političnih voditeljev iz 32 držav Evrope, Severne in Južne Amerike, Azije ter Afrike kot tudi predstavnikov drugih združenj poslovnih šol z vsega sveta. Obravnavali so številna vprašanja, s katerimi se sooča današnja družba, glavna tema konference pa so bili poslovni in izobraževalni izzivi v državah z dinamičnim razvojem.

CEEMAN, ki je konferenco pripravil v sodelovanju s Poslovno šolo Univerze Stellenbosch iz JAR, tako prevzema vlogo predstavnika poslovnih šol v državah vzhajajočih gospodarstev.

Predsednica CEEMAN-a in IEDC – Poslovne šole Bled Danica Purg je z rezultati konference izredno zadovoljna, "ne samo zaradi velikega števila udeležencev, temveč predvsem zaradi splošnega sklepa konference, da mora menedžersko izobraževanje prispevati k hitrejšemu razvoju družbe in boljšemu vodenju države in poslov. In tudi zato, ker je Slovenija dobila veliko pozornost v medijih, kar bo gotovo prispevalo k večji prepoznavnosti slovenskega gospodarstva v JAR."

Ne spreglejte