Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
11.30

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 11.30

7 let, 2 meseca

Kad in mali delničar za posebno revizijo v Perutnini Ptuj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kapitalska družba (Kad) in Simon Čadež iz društva Mali delničarji - Skupaj smo močnejši zahtevata posebno revizijo v skupini Perutnina Ptuj.

Za to sta se odločila, ker po navedbah omenjenega društva obstaja sum, da je prišlo pri sklepanju določenih poslov skupine do negospodarnih ravnanj, ki naj bi povzročila oškodovanje družbe. Kad in društvo Mali delničarji - Skupaj smo močnejši sta na Perutnino Ptuj naslovila zahtevo za razširitev dnevnega reda skupščine, napovedane za 26. avgust, z novo točko - imenovanje posebnega revizorja zaradi preveritve vodenja posameznih poslov družbe. Predlagatelja, ki zastopata 10,11 odstotka osnovnega kapitala družbe, zahtevata posebno revizijo vodenja poslov skupine v obdobju zadnjih pet let.

Posebni revizor naj preveri vodenje poslov

Kot so sporočili iz omenjenega društva, naj posebni revizor preveri vodenje poslov, ki so jih družbe v skupini Perutnina Ptuj sklepale med seboj ali s tretjimi osebami. Med drugim izpostavljajo nakup delnic Merkurja in povezavo tega posla z nakupom delnic Perutnine Ptuj, odprodaje hčerinskih družb Perutnine Ptuj tretjim osebam ter dokapitalizacijo hčerinskih družb v Srbiji.

Prav tako v društvu zahtevajo preveritev poslov, povezanih z dajanjem in zavarovanjem posojil drugim osebam, kot so na primer zajeti v pogodbi o prevzemu dolga v višini pet milijonov evrov z Infond Holdingom ter pogodbi o odstopu dolga v višini 15 milijonov evrov s Center Naložbami.

Predlagana delitev v višini 20 centov bruto na delnico

Član izvršnega odbora društva Mali delničarji - Skupaj smo močnejši Simon Čadež, ki je tudi delničar Perutnine Ptuj, je pred dnevi tudi vložil nasprotni predlog glede delitve lanskega bilančnega dobička družbe. Namesto zdaj predlagane nedelitve bilančnega dobička predlaga delitev v višini 20 centov bruto na delnico, za kar bi namenili 25,45 odstotka dobička.

Največji delničarji Perutnine Ptuj so Merkur (24,26 odstotka), ki je v prisilni poravnavi, Perutninska zadruga Ptuj (23,57), Holding PMP v lastni managerjev in drugih zaposlenih v Perutnini (10,33), Kad (9,91), Probanka (7,68), Zlata Moneta 2 (7,34), sklad lastnih delnic (3,39), Derma (1,45), ostalo imajo drugi delničarji.

Ne spreglejte