Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2011,
12.04

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 1. 2011, 12.04

7 let, 6 mesecev

Južna Koreja uradno prepovedala uvoz nemške svinjine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Južna Koreja je EU uradno obvestila, da je zaradi afere z dioksinom v živalski krmi začasno prepovedala uvoz svinjine iz Nemčije.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Evropske komisije v Bruslju Frederic Vincent, je to prva država, ki se je odločila za takšen ukrep. V Bruslju sicer ocenjujejo, da je ukrep pretiran. Vincent je dejal, da ukrep Seula ni v sorazmerju z dejanskim stanjem v Nemčiji, ter napovedal pogovore z južnokorejsko stranjo. EU: Ni potrebe za prepoved izvoza Dodal je, da nobena članica unije zaradi pojava dioksina v krmi v Nemčiji ni sprejela posebnih ukrepov. V Bruslju ocenjujejo, da ni potrebe za prepoved izvoza nemškega mesa, ker so farme, ki so prejele okuženo krmo, zaprte, njihovi izdelki pa čakajo na rezultate analiz.

Po doslej znanih podatkih naj bi bila doslej iz Nemčije prodana le jajca, okužena z dioksinom, in sicer živilsko-predelovalni industriji na Nizozemskem in v Veliki Britaniji.

V Nemčiji preventivno zaprli 4700 farm V Nemčiji so v petek preventivno zaprli 4700 farm, za katere sumijo, da so v njih živali krmili z okuženo krmo.

Ne spreglejte