Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2013,
15.24

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Francois Hollande bančni sistem evro Slovenija

Četrtek, 25. 7. 2013, 15.24

4 leta, 9 mesecev

Hollande: Francija zaupa slovenskemu bančnemu sistemu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francija zaupa slovenskemu bančnemu sistemu, vendar pa bo moral ta tako kot sistemi v drugih državah dokazati, da je zanesljiv, je povedal francoski predsednik Francois Hollande.

Razloga za zaskrbljenost ni, še posebej glede prošnje za finančno pomoč, je poudaril. Po njegovem mnenju so napori slovenske vlade opogumljajoči in vzbujajo zaupanje. Mnenja je, da mora biti Evropa sinonim za zaupanje in ne strah.

"Nikakršnega dvoma ni, da bodo države ostale v evroobmočju" V tej luči je zavrnil strahove glede obstoja evroobmočja: "Nikakršnega dvoma ni, da bodo države ostale v evroobmočju, kljub političnim težavam v nekaterih državah," je dejal.

Po njegovem se je namesto na razmišljanje o obstoju evroobmočja potrebno osredotočiti na izhod iz recesije. "Evropa se mora osredotočiti na iskanje gospodarske rasti in ne na stroge varčevalne ukrepe," je poudaril Hollande, in med drugim izpostavil potrebo po dolgoročnih politikah na področju energetike in industrije.

"Kazalci kažejo, da bomo izšli iz krize" Glede gospodarskih razmer v Evropi je francoski predsednik optimističen: "Cela vrsta kazalcev, ki so bili objavljeni v zadnjih nekaj dneh, govori o tem, da imamo dobre razloge, da verjamemo, da bomo izšli iz krize," je še dejal.

Podobno optimističen je bil tudi predsednik Borut Pahor, ki je pred novinarji ponovil stališče, da se bo Slovenija iz krize rešila sama, brez tuje pomoči.

Pahor: Slovenija daleč stran od "ciprskih razmer" "Prvič, Slovenija je že uspešno šla na finančne trge, in drugič, kot veste, je Evropska komisija konec maja ocenila, da sta program stabilnosti in reformni program korak v pravo smer," je pojasnil.

Pomemben zalogaj ostaja še sanacija bančnega sistema, ki bo po njegovem ključna za okrevanje slovenskega gospodarstva. Vendar je Slovenija "daleč stran" od razmer, s katerimi se je pred kratkim soočal Ciper, je še dodal.

Ne spreglejte