Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
22. 11. 2013,
12.42

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 11. 2013, 12.42

7 let, 4 mesece

Donald Trump želi luksuzen hotel v Beogradu

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgradba generalštaba v Beogradu, ki je bila v bombardiranju Nata močno poškodovana, bi lahko kmalu dobila novega lastnika. Zanjo se zanimata tako emiratski šejk kot Donald Trump.

Spomeniško zaščitena zgradba generalštaba v ulici kneza Miloša že od leta 1999 neslavno propada. Za nakup objekta se po pisanju srbskih spletnih medijev že dalj časa zanima šejk Muhamed bin Zajed iz Združenih arabskih emiratov, zdaj pa še najbogatejši slovenski zet Donald Trump.

Nepremičninski milijarder Trump je na srečanju s srbskim premierjem Ivico Dačićem ta teden v New Yorku izrazil zanimanje za širitev svoje hotelske verige v Beograd. Trump ima sicer v svoji verigi Trump devet hotelov in številne nepremičnine, a nobena ni v Evropi.

Zgradbi generalštaba ni dovoljeno spreminjati prvotne podobe, kar je več let odvračalo potencialne vlagatelje.

Šuklje vlagateljev v generalštab še ne vidi Nekdanji slovenski veleposlanik v Beogradu Borut Šuklje, ki se tudi sam ukvarja z nepremičninsko dejavnostjo v Srbiji, je dejal, da se je za zgradbo generalštaba potegovalo že ogromno število kupcev, vendar v tem času vlagateljev ne pričakuje. Največjo težavo namreč predstavljajo enormni stroški prenove. Edino smiselno bi bilo njegovo rušenje, ki pa je v strogem središču mesta problematično. Prav tako je problematična nakupna cena objekta, ki po Šukljetovih ocenah znaša več sto milijonov dolarjev.

Beograd sicer za vlagatelje postaja vedno bolj zanimiv. Za razliko od preostalih prestolnic nekdanje Jugoslavije je indeks razpoložljivosti poslovnih prostorov močno upadel. Pričakovanja po novih poslovnih prostorih so zato večja, s tem pa tudi apetiti vlagateljev.

Druga možnost je, da na tem mestu zrase nov prestižni hotel. "V Beogradu je bila oktobra na sestanku uprava najbolj prestižne hotelske verige na svetu Four roses, ki mesta ni izbrala po naključju. To je verjetno tudi povod za Trumpovo idejo," je pojasnil Šuklje.

Ne spreglejte