Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
18.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cimos prisilna poravnava

Sreda, 18. 6. 2014, 18.48

7 let, 2 meseca

Cimos za prisilno poravnavo dveh hčerinskih družb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je v začetku junija stekla prisilna poravnava nad koprskim Cimosom, je ta zdaj enak postopek kot upnik sprožil za dve hčerinski družbi.

Gre za Cimos Tam in Livarno Vuzenica, za kateri pa sodišče postopka sicer še ni začelo. Okrožno sodišče v Mariboru je danes v predhodnem postopku prisilne poravnave nad družbo Cimos Tam za upravitelja imenovalo Zlatka Vilija Hohnjeca, kaže današnja objava na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve. Za Livarno Vuzenica medtem upravitelj še ni znan.

Možnost predlagati prisilno poravnavo je upnikom dala novela insolvenčnega zakona, po kateri lahko upniki med drugim tudi predlagajo upravitelja prisilne poravnave, zahtevajo pooblastilo za vodenje poslov dolžnika in pripravijo načrt finančnega prestrukturiranja. Sodišču predložil načrt finančnega prestrukturiranja Kot so sporočili iz Cimosa, bodo za obe hčerinski družbi v treh mesecih po začetku postopka prisilne poravnave pripravili in sodišču predložil načrt finančnega prestrukturiranja, ki bo zaradi poslovne prepletenosti matične družbe Cimos s hčerinskima družbama usklajen s Cimosovim načrtom finančnega prestrukturiranja.

V smislu enotnega obravnavanja upnikov je tudi za dobavitelje družb Cimos Tam in Livarna Vuzenica trenutno v pripravi predlog za prestrukturiranje njihovih obstoječih terjatev do teh družb zunaj postopka prisilne poravnave.

"Če bi bil sprejet s strani vseh dobaviteljev, bi ta predlog omogočil ugodnejše pogoje poplačila dobaviteljev kakor prisilna poravnava," so navedli v Cimosu. Ob tem so še dodali, da tako kot to velja za Cimosove dobavitelje, bo tudi dobaviteljem omenjenih hčerinskih družb predlog poslan takoj, ko bo potrjen s strani glavnih kupcev in posojilodajalcev Cimosa.

Ne spreglejte