Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2011,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 8. 9. 2011, 16.22

8 let

Otroška Indija Koromandija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dopoldne je svoja vrata že šesto leto zapored odprl Otroški bazar, izobraževalno-sejemska prireditev, namenjena najmlajšim in njihovim staršem.

Število otroških nasmehov in odprtih ust presenečenja je Gospodarsko razstavišče zapolnilo že prvi dan. "Letos pričakujemo okoli 40 tisoč obiskovalcev. Organiziranih skupin je tam okoli 1.300, drugo so pač družine," nam je zaupal Janez Levec, direktor GR Inženiringa, podjetja, ki je idejni vodja prireditve.

Slikopleskarji, zlatarji, zidarji ... O letošnjih novostih smo povprašali Laro Peskovšek eno od organizatorjev Bazarja: "Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije letos prvič predstavlja skrivnosti poklicev, zato se bodo predstavili slikopleskarji, zlatarji, slikarji, zidarji … Otroci bodo lahko izdelovali glasbila in voščilnice iz naravnih materialov, preizkusili se bodo lahko v številnih športih, izredno bogat pa je tudi kulturni program."

Letošnji bazar večji od lanskega Peskovškova je poudarila, da je na splošno največja novost ta, da je Otroški bazar še večji kot lani. "Več vsebin je v svetovalnici za starše, več je razstavljavcev, ki ponujajo opremo za mlade starše, dojenčke in nosečnice." Za konec je poudarila, da se bo vse do nedelje na prireditvi tudi tržnica rabljene otroške opreme, na kateri starši lahko kupijo ali oddajo predmete, ki se valjajo po omarah, medtem ko bi drugim staršem, tistim z malo tanjšo denarnico, prišli kot naročeni.

Ob uradnem odprtju Otroškega bazarja ob 11. uri so na osrednjem odru, kjer bodo štiri dni od jutra do večera odmevale pravljice, spremljali pa jih bodo glasbeni nastopi, so nastopili otroci iz ljubljanskega vrtca Najdihoca. S svojo otroško brezskrbnostjo so preprosto navdušili, prave mojstrske plesne korake pa je prikazala tudi mlada Arnika Matko Juvančič iz Plesne šole Kazina.

Prireditev je brezplačna Odrasli, če ste zadnje čase pozabili na otroka v sebi, se le podajte med ogromne lutke, domače živali, otroško igrišče in plesišče. Če tega ne privoščite sebi, pa vso to brezskrbno zabavo privoščite svojemu otroku. Prireditev je brezplačna.

Ne spreglejte