Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
21.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 21.02

8 let, 1 mesec

Na koncertu Klic dobrote zbrali 196.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na 17. tradicionalnem dobrodelnem koncertu Klic dobrote, ki sta ga v celjski dvorani Golovec pripravila Slovenska karitas in RTV Slovenija, je bilo zbranih 196.000 evrov.

Na koncertu, na katerem denar zbirajo za pomoč družinam v stiski, je nastopilo več kot 200 glasbenikov, pevcev, plesalcev in umetnikov. Sredstva za pomoč družinam karitas sicer ne zbira samo s pomočjo dobrodelnega koncerta, ampak tudi drugih spremljajočih akcij.

Denar so prispevali gledalci RTV

Zbrana sredstva na nocojšnjem koncertu so prispevali gledalci TV Slovenija, ki je koncert prenašala neposredno. Lani je bilo na koncertu zbranih 162.745 evrov, karitas pa je v letu 2006 pomagala 8188 družinam, 2725 posameznikom, 10.371 otrokom, 28.591 starejšim, 994 brezdomcem, 610 migrantom, 363 odvisnikom v okviru komun Skupnosti srečanje in sprejemnih centrov, 164 ženskam in otrokom v petih materinskih domovih in eni varni hiši za ženske v stiski. Dodatno je v sklopu intervencijskih zalog EU pomoč prejelo še 47.557 posameznikov.

Karitas največ denarja zbere v župnijah

Največji del sredstev, in sicer 58 odstotkov, karitas zbere v župnijah neposredno od darovalcev, 19 odstotkov sredstev pridobi na razpisih ministrstev in občin ter 23 odstotkov pri razpisih Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij.

V začetku decembra se obeta teden karitas

Teden karitas z naslovom Ali me imaš rad?, ki bo letos potekal do 2. decembra, želi spodbuditi k solidarnosti z možem in ženo oz. z očetom in materjo, ki sta temelj družine. Starši se namreč soočajo z raznovrstnimi stiskami, od brezposelnosti in duševnih stisk do odvisnosti, nasilja v družini in težav v partnerskem odnosu ter vzgojnih problemov. Mnoge tare tudi revščina, saj nimajo osnovnih dobrin za dostojno življenje. V tednu karitas se bodo zvrstile številne prireditve na raznih koncih Slovenije, vrhunec pa sta predstavljala nocojšnji koncert Klic dobrote in dopoldansko romanje prostovoljcev karitas na Ponikvo pri Šentjurju, kjer je slovesno mašo daroval murskosoboški škof Marjan Turnšek.

Ne spreglejte