Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 15.17

8 let

Mediji po svetu zvesti tradiciji prvoaprilskih šal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Številni svetovni mediji se na današnji dan niso izneverili tradiciji objave sočnih prvoaprilskih šal.

Britanski časniki so kar tekmovali med seboj, kdo si bo izmislil izvirnejšo šalo, pa tudi Avstralci in drugi niso ostali brez potegavščin. "Beckham gre na svetovno prvenstvo" Avstralska radiotelevizija ABC je objavila "intervju" s poškodovanim angleškim nogometašem Davidom Beckhamom, v katerem naj bi nekdanji kapetan angleške izbrane vrste kljub poškodbi napovedal svoj prihod na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, in sicer v vlogi pomočnika avstralskega selektorja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zgodbo je v sodelovanju z ABC svojim bralcem ponudil tudi časnik Sydney Morning Herald. Prva stran z okusom na svetu - "Poliži tu" Tudi Britanci lahko izbirajo med različnimi potegavščinami, ki jim jih v današnjih izdajah ponujajo časniki. Tabloid The Sun je z velikim ponosom objavil, da jim je uspelo ustvariti prvo stran z okusom na svetu, in sicer ob praznem belem kvadratku bralce pozivajo: "Poliži tu."

The Guardian si je privoščil Browna The Guardian se je pri svoji šali poslužil temperamenta britanskega premiera Gordona Browna. Kot piše ta britanski časnik, nameravajo vladajoči laburisti Brownov "sloves zaradi jeze in fizičnega napada" vključiti v novo kampanjo plakatov pred parlamentarnimi volitvami. Tako naj bi svojega vodjo na plakatih predstavili kot moža, ki se je s konservativnim tekmecem Davidom Cameronom za prihodnost Velike Britanije pripravljen spopasti z golimi pestmi.

Brown se je namreč pred časom res znašel sredi afere zaradi domnevnega nadlegovanja svojih podrejenih. Kot v svoji knjigi piše Andrew Rawnsley, novinar britanskega časnika Observer, naj bi Brown preklinjal in svoje podrejene potiskal. Med drugim naj bi tajnico odstranil z njenega stola, ker naj bi prepočasi tipkala.

The Daily Mail pa svojim bralcem sporoča, da bodo uslužbenci britanske avtomobilistične zveze poslej posebej opremljeni, da bodo lahko kar preleteli prometne zamaške in priskočili na pomoč ujetim voznikom.

"Formule 1 odslej le s tremi kolesi" Po pisanju afriškega spletnega časnika La lettre du continent naj bi na uvodni tekmi francoske izbrane vrste na svetovnem nogometnem prvenstvu 11. junija francosko himno zapela kar francoska prva dama Carla Bruni-Sarkozy, medtem ko televizija MTV3 na Finskem sporoča, da bodo od sredine aprila avtomobili formule 1 vozili le s tremi kolesi, navaja AFP. MTV3 kot "dokaz" objavlja tudi fotografijo.

Ne spreglejte