Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
13.09

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 13.09

8 let, 1 mesec

Festival iger letos z rekordnim obiskom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letošnji festival iger je po številu obiskovalcev rekorden, organizatorji so namreč prešteli že dobrih 5000 obiskovalcev.

Na festivalu si lahko obiskovalci izposodijo okoli 100 različnih družabnih iger, poleg tega so jim na voljo tudi demonstratorji, ki jih lahko naučijo igranja teh iger. Organizatorji so z obiskom zelo zadovoljni, tudi povpraševanje po igrah je izjemno, je pojasnila predstavnica za stike z javnostmi organizatorjev Mojca Ocvirk.

Za drugačen način preživljanja prostega časa

Festival letos poteka že petič, po besedah Ocvirkove pa jim letošnji obisk daje spodbudo, da bodo delali dalje in ljubiteljem družabnih iger v prihodnje ponudili še kaj novega.

Namen festivala je obiskovalcem približati drugačen način preživljanja prostega časa, sprostitve in zabave ob prijetni družbi. Obiskovalcem je bilo letos na voljo za izposojo v igroteki okoli 100 družabnih iger, na 13 stojnicah pa so se predstavljali različni ponudniki družabnih iger ter društva in nevladne organizacije.

"Ničesar na ekranu"

Ideja o festivalu je nastala po zgledu podobnih prireditev, ki v nekaterih evropskih državah potekajo že 20 let. Prvi festival v Sloveniji je leta 2001 gostil več kot 1500 obiskovalcev. Festival iger, ki ne ponuja računalniških iger ter "ničesar na ekranu", po mnenju organizatorjev ponuja drugačen način preživljanja prostega časa in omogoča pristnejši stik in odnos s prijatelji in družino.

Obiskovalci lahko na festivalu preizkušajo in igrajo številne namizne družabne igre, zbirateljske tekmovalne igre s kartami in strateške namizne igre s figuricami. Letos sicer poteka tudi družinsko tekmovanje za častni naziv Družina iger 2007.

Festival pa ima letos tudi dobrodelno noto. Med drugim poteka akcija zbiranja rabljenih in nerabljenih družabnih iger za otroke iz Železnikov. V dobrodelne namene pa bo šel tudi izkupiček od prodanih iger na stojnicah Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, Pikinega Festivala in Unicefa.

Ne spreglejte