Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Četrtek,
22. 10. 2015,
19.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

izobraževanje zaposlenih

Četrtek, 22. 10. 2015, 19.00

5 let, 7 mesecev

To so podjetja, ki največ vlagajo v znanje zaposlenih

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Več kot 48 ur in dobrih 870 evrov je v povprečju v posameznega zaposlenega vložilo vsako izmed desetih podjetij, ki so lani najbolj vlagala v usposabljanje zaposlenih.

Na konferenci Izobraževalni management 2015 na Bledu so 13. leto zapored razglasili deset slovenskih podjetij in organizacij, ki največ vlagajo v izpopolnjevanje znanja in usposabljanje zaposlenih. Najboljši izobraževalci so: Telekom Slovenije, BHS Hišni aparati, IBM Slovenija, Krka, Lek, NLB, Treves, Unija računovodska hiša ter zavarovalnici Triglav in Vzajemna.

Vseh top deset izobraževalcev beleži rast prihodkov, skupaj zaposlujejo 23.497 ljudi. Povprečen zaposleni v teh podjetjih je bil lani deležen dobrih 48 ur usposabljanja oziroma izobraževanja, podjetje pa je za to v povprečju namenilo 872 evrov.

V Telekomu Slovenije je vključenost zaposlenih v izobraževanje skoraj 98-odstotna. Večina izobraževanj, večina programov je interno prilagojenih. Poleg tega ponujajo študij ob delu, pogosto pa na praksi gostijo tudi študente in dijake.

"Izobraževanje zaposlenih je pomembno, ker vse temelji na ljudeh in ljudje ustvarjajo dodano vrednost, na tem tudi temelji podjetje IBM," pravi Bernard Grum.

Vlaganje v izobraževanje zaposlenih v podjetju Planet GV merijo od leta 2002. V tem obdobju se je izobraževalni proračun s 0,66 odstotka od skupnih stroškov dela v prvem letu dvignil na 2,5 odstotka v letu 2013 oziroma 1,83 odstotka lani.

"Z merjenjem smo spodbudili, da se izobražuje ne le vodilne, temveč ves kader. Zvišuje se inovativnost izobraževanja, povečuje se število notranjih mentorjev in trenerjev, narašča dodana vrednost na zaposlenega. To dokazuje, da je izobraževanje najučinkovitejše orodje razvoja kadra," poudarja Daniela Brečko iz Planet GV.

Razpis izvajata podjetje Planet GV in Inštitut Sofos, nanj pa se lahko prijavijo podjetja, ki svojo poslovno strategijo povezujejo z izobraževalno in tako vlagajo in spodbujajo izobraževanje vseh svojih zaposlenih.

Ne spreglejte