Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2015,
16.50

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

dijaki študenti Kolektor Krka Hidria

Četrtek, 2. 7. 2015, 16.50

2 leti, 2 meseca

Kandidirajte za štipendije in si zagotovite kasnejšo zaposlitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Delodajalci so za letos razpisali največ kadrovskih štipendij za strojništvo, samo Kolektor pa štipendije, ki v večini primerov pomenijo tudi poznejšo zaposlitev, ponuja 49 dijakom in študentom.

Kadrovske štipendije so namenjene spodbujanju mladih, da se odločijo za poklice, za katere bodo lažje našli zaposlitev po koncu izobraževanja. Kadrovska štipendija študentu omogoča takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju ter pridobivanje delovnih izkušenj in spoznavanje svojega poklica in bodočega delodajalca že v času izobraževanja.

Kadrovske štipendije dvakrat višje od drugih Zanemarljivo ni niti dejstvo, da so kadrovske štipendije, kot navaja statistični urad, skoraj dvakrat višje od drugih štipendij. Mladim so namreč ob kadrovskih štipendijah na voljo denimo Zoisove, ki se jih podeljuje kot spodbuda za izjemne dosežke.

Zoisova štipendija brez dodatkov znaša 120 evrov za dijaka oziroma 140 za študenta. Če se štipendist izobražuje v tujini, znaša za dijaka 240 evrov, za študenta pa 280 evrov. Poleg štipendij, ki jih podeljuje sklad, so na voljo še državne štipendije, ki jih podeljujejo Centri za socialno delo. Najvišja je 190 evrov za študente in 90 evrov za dijake.

In kateri delodajalci bodo po končanem izobraževanju zaposlili štipendiste? Največ štipendij za šolsko leto 2015/2016 ponuja koncern Kolektor, ki je razpisal 49 štipendij za dijake in študente vseh letnikov. Največ potreb je po magistrih inženirstva strojništva, in sicer 12, potrebujejo pa tudi diplomirane strojnike, strojne tehnike, mehatronike in druge.

Kolektor ponuja mentorstvo pri praktičnem delu ter pri izdelavi seminarskih, raziskovalnih, diplomskih in magistrskih nalog, svojim štipendistom zagotavlja svetovanje glede osebnega in strokovnega razvoja, udeležbo na različnih srečanjih in izobraževanjih, financira dodatno izobraževanje v času šolanja, sofinancira strokovne ekskurzije v tujino, omogoča delo pri posameznih projektih, pomaga pri praksi v tujini in ponuja uporabo sodobne tehnične opreme.

Kolektor vaše prijave pričakuje do 15. avgusta Rok za prijavo, ki naj vsebuje življenjepis s fotografijo, zadnje šolsko spričevalo ali potrdilo o opravljenih izpitih, potrdilo o vpisu za tekoče šolsko ali študijsko leto, pa tudi morebitne pohvale oziroma dosežke, je 15. avgust.

Prijave pošljite na naslov: Kolektor Group, d. o. o., Služba za kadre, Vojkova ulica 10, 5280 Idrija.

Razpis za štipendije naravoslovne, tehnične in družboslovne smeri razpisujejo tudi v Krki. "Če pri študiju dosegate nadpovprečne uspehe, če ste motivirani, vsestranski, ambiciozni, radovedni in iznajdljivi, se prijavite na naš stalni razpis za kadrovske štipendije," piše na njihovi spletni strani.

V Krki od štipendistov pričakujejo več, a tudi ponujajo več V Krki pričakujejo najboljše, saj se "zavedamo, da pričakujemo več, a smo tudi sami pripravljeni ponuditi več". Tudi v Krki poleg štipendije omogočajo spoznavanje podjetja, pridobivanje delovnih izkušenj na različnih področjih, svetovanje glede osebnega in strokovnega razvoja, pomoč pri pripravi diplomske naloge.

Prijave pošljite na elektronski naslov stipendija@krka.biz ali na naslov Krka, d. d., Novo mesto, Kadrovski sektor, Izobraževanje in razvoj kadrov, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto.

Manjše število štipendij ponujajo tudi podjetja GA-NI, Hidria, LETRIKA … Podjetje GA-NI iz Kranja ponuja eno štipendijo za visokošolski študij gradbeništva. Rok za prijavo je 30. september 2015. Kontaktna oseba: Janja Erjavec, janja.erjavec@bsc-kranj.si.

Do 4. septembra pričakujejo prijave za visokošolskega gradbenika v zreškem Uniorju. Kontakt: Nives Poredoš, nives.poredos@unior.si, 03/757-81-62.

Podoben profil potrebujejo tudi v Hidrii, kjer je rok za prijavo 31. Aavgust. Kontakt: stipendije@hidria.com.

Štiri tovrstne štipendije razpisujejo v LETRIKI Bovec. Prijave pošljite do 30. septembra. Kontaktna oseba: Vesna Trebše, vesna.trebse@letrika.com.

Po eno štipendijo ponujajo tudi v I.H.S industrijski manipulacijski sistemi Krško in LTH Casting, ulitki. Krško podjetje vašo prijavo pričakuje do 30. septembra. Kontaktna oseba: Mojca Valentinčič Vdovč, mojca.valentincic@ihs.si.

Prijave za LTH Casting pa pošljite do konca avgusta. Kontaktna oseba: Sabina Mohoric, sabina.mohoric@lthcastings.com, 04/51- 12-282.

Ne spreglejte