Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 2. 9. 2014, 12.13

8 let

Zvezdniki, ki jim znanost ni tuja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekaj zvezdnikov je pred skokom v zabavne vode najprej končalo težek študij iz naravoslovja.

Gospod Bean/Rowan Atkinson

Gospod Bean je pravzaprav britanski igralec Rowan Atkinson in čeprav igra like, za katere bi rekli, da ne znajo šteti niti do pet, je Rowan pravzaprav v osnovi inženir elektrotehnike. Najprej je končal študij na univerzi v Newcastlu, nato nadaljeval z magisterijem na univerzi v Oxfordu.

Ally Walker

Ally Walker ni na seznamu najbolj znanih igralk, je pa zato na seznamu bolj pametnih. Na univerzi Kalifornija v Santa Cruzu je končala študij biokemije. Nekaj časa je delala kot raziskovalka v projektu genskega inženiringa, medtem pa je študirala tudi na medicinski fakulteti na univerzi UCLA. A med študijem medicine je odkrila, da jo poleg znanosti zanima tudi igralstvo.

Dexter Holland

Dexter je pevec skupine Offspring. A poleg petja ima v žepu tudi magisterij iz molekularne biologije z univerze v Južni Kaliforniji.

Lisa Kudrow

Igralka, ki je znana po svoji vlogi v nanizanki Prijatelji, kjer igra malce zmedeno Phoebe, je v resničnem življenju diplomirana biologinja.

Art Garfunkel

Art Garfunkel, polovica dueta Simon and Garfunkel, ima magisterij iz matematike z univerze Columbia. Garfunkel je opravil tudi izpite za poučevanje matematike in je eno leto poučeval na zasebni šoli.

Brian May

Vodilni kitarist legendarne skupine Queen se je po številnih letih vrnil na visoko šolo in naredil doktorat iz astrofizike leta 2007 in bil med letoma 2008–2013 rektor univerze v Liverpoolu.

Donald Sutherland

Donald je igralec številnih uspešnih filmov, nazadnje smo ga lahko videli v filmu Igre lakote. Končal je študij inženiringa in drame na univerzi v Torontu.

Cindy Crawford

Na seznamu se pojavita tudi dva, ki šolanje nista končala, a jim je naravoslovje bilo zelo blizu.

Slavna manekenka Cindy Crawford je dobila akademsko štipendijo za študij kemijskega inženirstva na univerzi Northwestern, a je študij predčasno zapustila, ker se je polno zaposlila kot manekenka.

Ashton Kutcher

Ashton se je vpisal na univerzo v Iowi v avgustu 1996, kjer se je vpisal na biokemični inženiring, z željo, da bi našel zdravilo za srčno bolezen svojega brata. A je zaradi preveč hrupnega in divjega življenja predčasno zapustil šolanje.

Ne spreglejte