Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
13. 8. 2014,
14.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matic Tomšič

Sreda, 13. 8. 2014, 14.49

8 let

Vrata odprl največji igričarski sejem v Evropi, kölnski Gamescom (video)

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od danes pa do nedelje se bodo v Severno Porenje in Vestfalijo zgrinjale horde navdušencev nad videoigrami, saj se začenja največji evropski dogodek, namenjen izključno zabavni elektroniki - Gamescom.

Gamescom, duhovni naslednik Games Conventiona, sejma iger, ki ga je med letoma 2002 in 2008 gostil nemški Leipzig, velja za enega najpomembnejših igričarskih dogodkov na svetu in največjo tovrstno konvencijo na stari celini. Vsako leto ga namreč obišče več kot 200 tisoč ljubiteljev iger (lani kar 340 tisoč), ki se na prizorišče v Kölnu ne zgrnejo le iz Evrope, temveč celo iz Združenih držav Amerike in Daljnega vzhoda. Na letošnjem Gamescomu bo svoje stojnice sicer postavilo rekordnih 635 razstavljavcev (založnikov in razvijalcev iger, proizvajalcev strojne opreme in igričarskih pripomočkov) iz 88 držav, organizatorji pa pričakujejo tudi več kot šest tisoč novinarjev.

Kot veleva tradicija, je prvi dan Gamescoma, ki letos poteka med 13. in 17. avgustom, namenjen izključno predstavnikom sedme sile. Ti lahko z veljaki industrije iger tako v miru pokramljajo brez prebijanja skozi nepregledno množico obiskovalcev, ki sejem "zombijevsko" preplavi v dneh, ki sledijo.

Dobili bomo novi Call of Duty. Kakšno presenečenje! Nekateri veliki založniki – med drugim tudi Sony, Microsoft in Activision – so svoje načrte za prihajajočo praznično sezono in leto 2015 razgrnili že na novinarski konferenci na predvečer uradnega odprtja vrat Gamescoma. Kaj so pokazali?

Call of Duty: Advanced Warfare bo igralca opremil s futurističnim orožjem in ga v načinu za več sodelujočih, ki precej spominja na nedavni Titanfall, poslal streljat druge igralce. Za redke posameznike brez internetne povezave (in spletne pirate) je Activision pokazal tudi sedem minut enoigralske kampanje.

Malce bolj kot novega dela franšize Call of Duty se veselimo nadaljevanja serije Assassin's Creed, ki nas bo v poglavju Unity popeljal na ulice in strehe Pariza v času francoske revolucije.

Kako velik bo svet tretjega Witcherja? Kar 35-krat večji kot predhodnikov, pravijo programerji poljskega razvijalca CD Projekt RED. Tretje nadaljevanje uspešne serije igranja domišljijskih vlog, ki navdih črpa iz istoimenske knjižne predloge, in ena najbolj pričakovanih iger ta hip, Witcher 3: The Wild Hunt, izide šele konec februarja 2015. Snovalci nove pustolovščine akcijske junakinje Lare Croft so sprejeli smešno odločitev – Rise of the Tomb Raider bo na voljo samo lastnikom Microsoftovih konzol Xbox One in Xbox 360.

O WiLD, ekskluzivni igri za Sonyjevo konzolo PlayStation 4, ne vemo prav dosti. Dogajanje bo postavljeno v prazgodovino, v čas prvih ljudi, ki so bili eno z naravo, igro, ki bo resničnost brezšivno spojila z mistiko, pa razvija Michel Ancel, oče uspešne franšize Rayman. Glede na napovednik lahko sicer že zdaj rečemo, da je WiLD precej obetaven.

Ne spreglejte