Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2019,
10.29

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2019, 10.29

5 let, 3 mesece

Popravek članka "Slovenci prejemajo sumljiva sporočila, ki vodijo do zagrebškega podjetja"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

V zvezi s člankom "Slovenci prejemajo sumljiva sporočila, ki vodijo do zagrebškega podjetja", ki je bil na Siol.net objavljen dne 8. januarja 2019, smo od družbe NTH AG prejeli popravek. Popravek objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.

»Popravek

Dne 8.1.2019 ob 17.19 uri je bil objavljen prispevek z naslovom »Slovenci prejemajo sumljiva sporočila, ki vodijo do zagrebškega podjetja«. Avtor Matic Tomšič v članku ugotavlja, da je številka 3838, prek katere se izvaja naročanje na plačljivo storitev, povezana z družbo NTH AG, ki skupaj s svojim hrvaškim podjetjem NTH Media, d.o.o., s sedežem v Zagrebu, ki je izvajalec storitve plačljivega SMS-kluba za Slovenijo in svojima  podružnicama v Osijeku in Varaždinu, skrbi za dostavo plačljivih sporočil v Slovenijo.

Družba NTH AG, ki ima registrirano dejavnost na področju telekomunikacijskih storitev in je  imetnica telefonske številke 3838, prek katere se izvaja naročanje na plačljivo storitev, je podjetje, ki posluje na modelu »business to business« in nima nobene neposredne povezave s končnimi uporabniki storitev. NTH posluje s ponudniki vsebin na eni strani in operaterji storitev mobilne telefonije na drugi strani. Z zagotavljanjem tehnične infrastrukture za posredovanje vsebin in servisa ter storitev plačevanja preko mobilnih telefonov, povezuje ponudnike vsebin z operaterji mobilne telefonije. Končni uporabniki torej niso v poslovnem odnosu z NTH, temveč izključno z operaterjem storitev mobilne telefonije in ponudnikom izbranih vsebin. Družba NTH AG in njene podružnice, uporabnikom torej ne pošiljajo plačljivih sporočil v Slovenijo ali skrbijo za dostavo plačljivih sporočil v Slovenijo.«

 

                                                                                                              Za NTH AG, odvetnik Gregor Zupančič«

Ne spreglejte