Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 11. 2023,
10.57

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

starši televizija NEO

Sreda, 8. 11. 2023, 10.57

4 mesece, 2 tedna

Kako na NEO nastaviti starševski nadzor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pornografija | So otroci pomotoma gledali grozljivko ali preklopili na kanal z vsebinami za odrasle? Če želite, da se to ne ponovi več, nastavite starševski nadzor in PIN-kodo na NEO. | Foto Reuters

So otroci pomotoma gledali grozljivko ali preklopili na kanal z vsebinami za odrasle? Če želite, da se to ne ponovi več, nastavite starševski nadzor in PIN-kodo na NEO.

Foto: Reuters

NEO ponuja množico odličnih vsebin za celotno družino, od najnovejših filmskih uspešnic, dokumentarcev, športa, glasbe, do vsebin za odrasle. Seveda vse niso primerne za najmlajše, a tudi zanje je na voljo veliko animiranih, igranih in sinhroniziranih serij ter filmov. Če želite otrokom preprečiti dostop do vsebin, ki niso primerne za njihovo starost, kot so na primer nasilni filmi, grozljivke, ali programi z vsebinami za odrasle, je najbolje, da ustvarite profil za otroke ali za vsakega otroka posebej, če so med njimi večje razlike v starosti.

1. Nastavi profil

NEO podpira do pet različnih profilov, tako lahko otrokom nastavite svojega. Na daljincu kliknite gumb Domov, nato v levem kotu izberite vaš glavni profil, nato Uredi profil, kjer lahko urejate nastavitve profilov ali dodate novega. Izberite torej Nov profil, nato še avatarja in zapišite ime profila. Tako, nov profil za otroka je ustvarjen, sedaj pa k nastavitvam, ki bodo omejile dostop do vsebin, ki so neprimerne za otroke.

Tesla model 3
Avtomoto Dobre novice, a tudi Muskov govor: te dni ni prijetno biti Teslin delničar

2. Določi stopnjo starševske zaščite

Starševska zaščita je privzeto onemogočena, kar pomeni, da lahko dostopate do vseh vsebin brez kakršnekoli PIN-kode. Če želite ogled vsebin omejiti, morate v profilu vključiti še starševski nadzor, nato pa izbrati še starostno omejitev, kar lahko storite, če izberete Uredi profile, nato pa Urejanje, kjer izberite Starševski nadzor in določite starostni omejitev.

Pri določanju starostne omejitve imate možnost do 18 let, do 15 let in do 12 let ter vodstvo staršev. Če označite vodstvo staršev, izberete vse stopnje zaščite, kar pomeni, da otroci pomotoma ali brez vaše vednosti ne bodo mogli spremljati TV-vsebin, ki so označene z 12 ali več, temveč bo za ogled potreben vnos PIN-kode. Kje in kako jo nastaviti, preberite v tretjem koraku, najprej pa k različnim možnostim starostnih omejitev.

Če označite možnost do 12 let, pomeni, da bo vnos PIN-kode potreben za ogled TV-vsebin, ki so označene z 12, 15 ali 18. Če označite možnost do 15 let, bo treba PIN-kodo vnesti za TV-vsebine, ki so označene s 15 ali 18, ostale bodo dostopne. Če označite do 18 let, pa pomeni, da bo potreben vnos PIN-kode zgolj pri TV-vsebinah, ki so označene z 18, kar praviloma vključuje vsebine za odrasle, nekatere grozljivke in krvave trilerje.

Če so otroci manjši, lahko nastavite tudi kodo za izhod iz Otroškega parka. Ko v Otroškem parku izberete vsebine združene v skupino primerno otrokovi starosti, otroci ne morejo brskati po drugih vsebinah, saj za izstop iz Otroškega parka potrebujejo PIN-kodo. Pojdite na Uredi profil in vključite nastavitev PIN-kode za izstop iz parka.

Elon Musk Tesla model 3
Avtomoto Določili pomemben dan: napoved najcenejše tesle?

3. PIN-koda za dostop do vsebin in nakup

PIN-koda je enaka za vse profile, uporablja pa se tako za dostop do zaščitenih vsebin, kot tudi za nakup vsebin iz videoteke DKino in vklop dodatnih programskih opcij. Na NEO Smartboxu pojdite v Uredi profil, nastavitev PIN-kode najdete pod profili. Otroci tako brez vnosa PIN-kode ne morejo dostopati do vsebin za odrasle, programov s temi vsebinami, filmov, ki niso primerni za njihovo starost, prav tako pa si ne morejo izposojati filmov v videoteki DKino ali spreminjati vašega paketa storitev.

Za vsebine, ki zahtevajo vnos PIN-kode, ogled vsebin ne bo možen brez. A ne izberite najbolj očitne 1234, 1111 ali vašega rojstnega datuma :) Šibka PIN-koda je namreč povsem enako nekoristna kot, če je ne bi imeli. Profile lahko nastavite na spletu, v mobilni aplikaciji ali na NEO Smartboxu, ko jih enkrat nastavite, pa so na voljo na vseh napravah.

Elon Musk Tesla model 3
Avtomoto Elon Musk in BiH: Tesla s proizvodnjo tudi na Zahodni Balkan
Ne spreglejte