Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2017,
8.53

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sempl

Četrtek, 16. 11. 2017, 8.53

6 let, 4 mesece

Sempl

Angleški igralec, ki bo povezoval letošnji Sempl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Letošnji dogodek Sempl bo povezoval Julian Rhind Tutt, angleški igralec, ki dobro pozna svet šovbiznisa, saj je zaigral v nekaj svetovno znanih filmih.  

Julian Rhind-Tutt | Foto:

Angleški igralec Julian Rhind-Tutt od blizu pozna največjo šovbiznis industrijo na svetu. Igralsko kariero je začel v gledališču, pozneje se je pojavil v različnih televizijskih oddajah in filmskih uspešnicah, kot so Notting Hill, Lara Croft: Tomb Raider, Lucy in Dojenček Bridget Jones, v katerih so igrali Angelina Jolie, Scarlett Johansson, Morgan FreemanJulia Roberts in Hugh Grant.

Rhind-Tutt, ki živi med Londonom in Ljubljano, se nima za slavnega, ob tem pa dodaja, da je igranje podobno drugim službam in ima lahko tudi dolgočasno plat. Zato je za dobro izvedbo potrebno, da se ob tem zabavaš. Postane pa nekoliko drugače, ko si starejši, priznava. "Kot pri vsaki službi v življenju nekateri vidiki postanejo bolj rutinski. Ko si starejši, želiš preizkusiti različne stvari, v življenju imaš druge prioritete, otroke. In ko si zelo star, ti je všeč vrtnarjenje. Ampak v igranju je vedno nekaj novega in vznemirljivega, zaradi česar vztrajam pri njem."

Da dobiš vloge v uspešnicah, je po njegovih besedah odvisno od več dejavnikov. Imeti moraš pravega agenta, ki ti poišče delo in te zastopa, ko poteka iskanje zasedbe, ki bo zapolnila manjše vloge. Zaželeno je, da te zastopa eden od desetih najbolj znanih agentov v Londonu, saj direktor, ki izbira igralce, ne bo poklical vseh. Nato sledi dolgotrajen proces, ki se začne z avdicijo, poleg direktorja moraš biti namreč všeč še producentu, nato še drugemu producentu, potem pa vsem tistim, ki v film vložijo denar. 

Usodno snemanje

Rhind-Tutt trenutno sodeluje pri televizijski seriji Harlots. Dogajanje sega v čas pred nekaj sto leti in govori o prostituciji, sam pa igra zlobneža, ki ni to, kar se zdi. Drama prikazuje, kako težko je bilo v tistem času življenje žensk. 

Julian Rhind-Tutt ima posebno povezavo s Slovenijo. Čeprav je do zdaj posnel malo oglasov, temu se načeloma izogiba, je med temi eden, ki je bil zanj usoden, saj je na snemanju na Hrvaškem spoznal bodočo ženo, Slovenko.

"Ekipa, ki je skrbela za snemanje, je bila mednarodna. Moja žena je prišla iz Slovenije, da bi poskrbela za ličenje," opisuje začetek najstarejše zgodbe - ljubezni, kot ji pravi.

Slovenščina se mu zdi zelo težka, a obenem izjemen jezik. "Moja vaja, s katero bom ostal aktiven, ko bom star, bo učenje slovenščine. To bo dosmrtno delo. Sicer sem se naučil nekaj besed, toda z vsemi različnimi končnicami je to resničen izziv," dodaja.

 

Ne spreglejte