Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 10. 2011,
6.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ivan Zidar Boštjan Penko SCT

Sreda, 12. 10. 2011, 6.56

8 let

Zidarjeva obramba za zaslišanje predstavnika izvedenske komisije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Obramba Ivana Zidarja je predlagala zaslišanje predstavnika izvedenske komisije za fakultetna mnenja, ki je v svojem mnenju zapisala, da lahko Zidar omejen čas sodeluje na obravnavah.

Tožilstvo sicer meni, da ni razloga za zaslišanje predstavnika komisije.

Predsednica sodnega senata je uvodoma povzela izvedensko mnenje komisije Predsednica sodnega senata Vesna Podjed je na današnji obravnavi v zadevi Čista lopata uvodoma povzela izvedensko mnenje komisije za fakultetna mnenja ljubljanske medicinske fakultete, v katerem je zapisano, da je bila dosedanja Zidarjeva odsotnost z obravnav upravičena. Mnenje nadalje ugotavlja, da je nekdanjia prvi mož SCT Zidar omejeno sposoben sodelovanja na obravnavah, pri tem pa predlaga 15-minutne odmore med tremi enournimi obravnavami.

Zidar dejal, da ne želi zavlačevati postopka Zidarjev zagovornik Boštjan Penko je dejal, da se obramba sicer strinja z glavno vsebino mnenja glede Zidarjevih zdravstvenih bolezni in težav, ki jih trpi, vendar pa je po mnenju obrambe vprašljiva ocena Zidarjeve sposobnosti za sodelovanje na obravnavah. Zidar je ob tem dejal, da ne želi zavlačevati postopka.

Ali bo Zidar sposoben sodelovanja na obravnavah? Kot je pojasnil Penko, je obrambi po pogovoru s stranko jasno, da ostaja odprto vprašanje, ali bo Zidar sposoben sodelovanja na obravnavah. Sodišču je zato predlagal zaslišanje predstavnika izvedenske komisije, ki naj bi pojasnil, kako bodo potekale obravnave v primeru, ko Zidar zaradi bolečin ne bo sposoben sodelovanja.

Sodnica odločila, da se predstavnika komisije povabi na zaslišanje Okrožna državna tožilka Bojana Podgorelc je ob tem opozorila, da gre pri predstavljenem mnenju za novo oceno, zato ne vidi razloga za zaslišanje, "saj so očitno ugotovili, da Zidar lahko sedi na obravnavah". Sodnica je nato odločila, da se predstavnika komisije povabi na zaslišanje na enem od naslednjih narokov.

V nadaljevanju obravnave se sicer nadaljuje ločen postopek zoper Zidarja, na katerem poteka branje zaslišanj prič, pri katerih Zidar ni bil prisoten.

V zadevi Čista lopata so Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku. Vseh osem je kazniva dejanja zanikalo že v fazi preiskave.

Ne spreglejte