Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
13. 5. 2015,
8.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 13. 5. 2015, 8.09

6 let, 7 mesecev

Zaradi utaje davkov ovadili župana Zavrča Mirana Vuka in njegovega brata

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kriminalisti so na specializirano državno tožilstvo podali dve kazenski ovadbi zoper štiri fizične osebe z območja Ptuja, ki so osumljene več kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti.

Osumljeni, ki med letoma 2005 in 2008 niso prijavili prihodkov, naj bi preslepili davčni urad in državni proračun oškodovali za 4,17 milijona evrov, so včeraj sporočili iz policije.

Ponarejene listine uporabljali zgolj za zavajanje davčnega organa Četverico so kriminalisti ovadili zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj ponarejanja listin, saj so februarja lani po pooblaščencu, pristojnemu davčnemu uradu zavestno predali ponarejene listine. Prav tako je ena fizična oseba osumljena tudi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

"Tako so ponarejene listine uporabljali zgolj za zavajanje davčnega organa, saj jih je fizična oseba predložila kot dokaz v davčnem postopku," so dodali na mariborski policijski upravi.

Po neuradnih podatkih so omenjene ovadbe rezultat več kot leto dni trajajoče policijske preiskave omenjenih kaznivih dejanj, ki jih očitajo bratoma Miranu in Romanu Vuku iz Zavrča, poroča Večer. Miran Vuk je župan občine Zavrč, brat Roman pa je predsednik Nogometnega kluba Zavrč.

Vuk: Gre za konstrukt Zaradi sumov, da so bila storjena kazniva dejanja v zvezi z utajo davkov, so bile sicer že februarja leta 2014 opravljene hišne preiskave na več naslovih fizičnih in pravnih oseb, povezanih z Vukovimi, skupno so policisti opravili 28 hišnih preiskav.

"Vložen je bil predlog ovadbe na tožilstvo, kar pa še ni ovadba. Ta predlog ovadbe je konstrukt dveh pajacev, enega iz policije in enega iz davčne. Oba pa bosta iz pajacev čez čas postala ostržka z dolgima nosovoma," pravi Vuk. "Po zakonu pri osebnih davčnih pregledih ni možno vložiti kazenske ovadbe. Poleg tega so očitana kazniva dejanja zastarala v petih letih. To pomeni, da četudi bi bila resnična, bi že zastarala," je še povedal za Dnevnik.

V povezavi z Vukovimi podjetji, finančnimi transakcijami in prepisi premoženja ter vpisovanjem hipotek na različne nepremičnine je potekalo še več postopkov, je pa Miran Vuk vselej zanikal, da bi bil počel karkoli nezakonitega. Maja 2014 pa se je znašel v osebnem stečaju.

Ne spreglejte