Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
5. 4. 2018,
9.20

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Bled gasilci požar

Četrtek, 5. 4. 2018, 9.20

6 let

Zaradi požara so morali navsezgodaj evakuirati vse stanovalce bloka #foto #video

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Zgodaj zjutraj je zagorelo v večstanovanjskem bloku na Bledu. Gasilcem je iz pritličnega stanovanja uspelo rešiti vse tri osebe, ki so jih reševalci odpeljali v bolnišnico. Zaradi požara so morali evakuirati okoli 30 stanovalcev bloka, pri tem pa se je poškodoval policist.

Video: Planet TV


Gasilci so malo po 6. uri zjutraj prejeli klic o požaru v večstanovanjskem bloku na Alpski cesti na Bledu. Ob njihovem prihodu je gorelo v sobi visoko pritličnega stanovanja, požar pa se je širil na hodnik. Evakuirati so morali vse stanovalce bloka, ki so se že lahko vrnili domov.

Stanovanje je skoraj popolnoma uničeno, še posebej soba, v kateri je zagorelo. Iz stanovanja so odstranili tudi dve plinski jeklenki. Po prvih ugotovitvah je nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode.

Video: Planet TV

Tri stanovalce odpeljali v bolnišnico

Vse tri osebe iz gorečega stanovanja, gre za starejšega moškega, žensko in njunega sina, so reševalci odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico, je povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Bled Boštjan Pernuš.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave sta bila prva na prizorišču dva blejska policista. Nemudoma sta začela ukrepati in se ob evakuaciji zelo hitro odzvala na informacijo, da v enem od stanovanj starejša nepokretna oseba potrebuje pomoč. V zadimljenem bloku s praktično ničelno vidljivostjo sta jo našla in odnesla na prosto.

Do prihoda reševalcev sta njo in še eno osebo brez obutve namestila v policijsko vozilo. Eden od policistov se je med evakuacijo obnemogle osebe tudi poškodoval. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo, a po prvih podatkih ne gre za hujšo poškodbo, so sporočili policisti.

Požar je pogašen, trenutno so na kraju dogodka kriminalisti, ki ugotavljajo vzrok požara. Po neuradnih podatkih je zagorelo, ker naj bi stanovalec zaspal s cigareto v roki.

Posledice požara v večstanovanjskem bloku na Bledu | Foto: Facebook Foto: Facebook Posledice požara v večstanovanjskem bloku na Bledu | Foto: Facebook Foto: Facebook Posledice požara v večstanovanjskem bloku na Bledu | Foto: Facebook Foto: Facebook Posledice požara v večstanovanjskem bloku na Bledu | Foto: Facebook Foto: Facebook Posledice požara v večstanovanjskem bloku na Bledu | Foto: Facebook Foto: Facebook Posledice požara v večstanovanjskem bloku na Bledu | Foto: Facebook Foto: Facebook Posledice požara v večstanovanjskem bloku na Bledu | Foto: Facebook Foto: Facebook

 

 

Ne spreglejte