Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
9.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 9.50

8 let

Višje sodišče potrdilo sodbo v primeru Global

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča v primeru Global, ko sta bila David Bukovac in Sead Suljanović spoznana za kriva.

Sodni senat jima je prisodil osem let zapora, višje sodišče pa je kazen potrdilo, poročata Delo in Večer. Tožilka Blanka Žgajnar je za Davida Bukovca in Seada Suljanovića predlagala po 12 let zapora, zagovornika Dušan Csipö in Matjaž Kušar sta se zavzemala za oprostitev oziroma vsaj ponovno sojenje, z izrečeno kaznijo ni bil zadovoljen niti odvetnik Franci Matoz, pooblaščenec žrtvinega očeta Danila Čamernika. A višje sodišče je vse pritožbe zavrnilo in sodbo, ki jo je februarja letos za povzročitev posebno hude poškodbe s smrtnim izidom izrekel senat pod predsedstvom sodnice Katarine Turk Lukan, potrdilo, navaja Delo.

Danilo Čamernik: Izrečena kazen je prenizka

Pooblaščenec očeta umrlega, Danila Čamernika, Franci Matoz pa je bil po poročanju Večera presenečen, da višje sodišče ni ugodilo pritožbi okrožne državne tožilke, ki je predlagala 12 let zapora."Kot sem poudarjal že na prvi stopnji in pri tem vztrajam, je izrečena kazen prenizka glede na težo kaznivega dejanja," je dejal Matoz. Ob tem je po navedbah Večera poudaril, da bi moralo višje sodišče kazen zvišati in s tem dati javnosti jasno sporočilo, da bodo taka ravnanja najstrožje sankcionirana.

Zagovornika obtoženih sodbe še nista komentirala Zagovornika obtoženih sodbe višjih sodnikov še nista prejela, zato jih v sredo tudi nista želela podrobneje komentirati. Csipö je napovedal, da bodo v primeru potrditve sodbe zagotovo vložili zahtevo za varstvo zakonitosti, piše Večer.

Gorazd Čamernik je 7. oktobra 2007 s prijatelji proslavljal prijateljičin rojstni dan. Bukovac jih v Global ni spustil domnevno zaradi mladosti, 20-letnik mu je zabrusil nekaj kletvic, nato se je s svojo družbo obrnil in odšel. Bukovac je zato po radijski zvezi poklical Suljanovića in ko je ta prišel iz lokala, sta se pognala za skupino. Dohitela sta jo pri Konzorciju, tam je Bukovac, kot so ugotovili sodniki, udaril Čamernika in s tem Suljanoviću nakazal, kdo je tarča napada. Mladenič je skupil več silovitih udarcev in brc, usoden je bil zadnji, Suljanovićev udarec. Dvajsetletnik je padel in z glavo treščil na tla, poškodbe so bile tako hude, da je v kliničnem centru čez tri dni umrl.

Ne spreglejte