Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Četrtek,
16. 3. 2017,
10.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Policija

Četrtek, 16. 3. 2017, 10.06

6 let, 6 mesecev

Umoriti ga je poskušal vpričo ženske in otroka

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
policija | Foto Tina Deu

Foto: Tina Deu

Osumljeni 26-letni moški je v ponedeljek zvečer skoraj kot v filmski kriminalki s strelnim orožjem na treh lokacijah poskušal umoriti 36-letnega moškega. Osumljeni se je policiji predal sam.

26-letnega moškega iz okolice Maribora, ki je poskušal moriti, je sinoči zaslišala preiskovalna sodnica z mariborskega okrajnega sodišča. Policisti so z obsežno preiskavo ugotovili, da je osumljeni oškodovanca poskušal umoriti na treh različnih lokacijah v Mariboru.

Prvemu streljanju sta bila priča ženska in štiriletnik

Filmski strelski obračun se je začel na parkirišču nekdanje trgovine Lesnina v Hočah, kjer je 26-letnik prvič streljal na oškodovanca, ki je bil v avtomobilu. Ob oškodovancu sta bila takrat 32-letna ženska in štiriletni otrok.

Ob streljanju je oškodovanec sunkovito odpeljal proti središču mesta. Osumljeni mu je sledil vse do ceste Proletarskih brigad v Mariboru, kjer je oškodovancu uspelo pobegniti.

26-letnik se je nato presedel v drugo vozilo, s katerim je 36-letnika ponovno izsledil v Hočah med vožnjo proti avtocesti, ko je bil v vozilu sam. Na avtocesti je osumljenec oškodovanca prehitel, mu zaprl pot in ga prisilil, da je ustavil. Osumljeni je stopil iz vozila in ponovno streljal na oškodovanca, temu pa je z vzvratno vožnjo po avtocesti, vse do prvega semaforiziranega križišča v Hočah, uspelo pobegniti in odpeljati nazaj proti središču mesta.

Tretjič streljal kar med vožnjo

Tudi tokrat mu je osumljeni sledil in ko se mu je v bližini trgovine Harvey Norman na Tržaški cesti uspelo približati, je med vožnjo večkrat ustrelil proti njemu.

Eden od nabojev je prebil prtljažni del vozila, zadnji in nato še sprednji sedež ter za tem ledveni del oškodovanca. Kljub temu mu je uspelo nadaljevati vožnjo in pobegniti na policijsko postajo.

Osumljeni 26-letni moški se je še isti dan, nekaj minut pred polnočjo, na prigovarjanje svojcev sam predal policiji. Motiv dejanja je bilo ljubosumje in maščevanje.

Za poskus umora zagrožena zaporna kazen najmanj petnajst let 

Poleg poskusa umora je 26-letnik osumljen še povzročitve splošne nevarnosti zaradi streljanja vpričo ženske in otroka, streljanja med vožnjo in objestne vožnje. Policisti so ugotovili še, da je večkrat pretepel tudi svojo zunajzakonsko partnerico, zato je osumljen še nasilja v družini.

Zaradi poskusa umora mu grozi zaporna kazen najmanj petnajst let, za drugi dve kaznivi dejanji pa zaporna kazen do pet let.

Ne spreglejte