Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 10. 2014,
9.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 10. 2014, 9.58

8 let, 5 mesecev

Ptujskemu županu ponoči zagrozili s smrtjo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Neznanci so dolgoletnemu ptujskemu županu Štefanu Čelanu, ki se bo v nedeljo potegoval za četrti mandat, zagrozili s smrtjo. Njegov protikandidat predlaga skupno pleskanje žaljivega grafita.

Župan najstarejšega mesta v državi Štefan Čelan je žrtev groženj. Neznanci so preteklo noč na pročelje hiše v središču starega mestnega jedra, v kateri živi z družino, napisali grafit "Čelan mrtev si" in na vhodna vrata z nožem pribili njegovo fotografijo.

"Tam nekje po 4. uri sem slišal ropot pred vhodom. Ko sem prišel po stopnicah, sem na hodniku našel razbito steklo in dve granitni kocki. Na vratih je bila moja slika, vanjo zapičen nož, na steni pa grafit z rdečo barvo 'Čelan mrtev si'," je povedal Čelan.

Z grožnjami je seznanil policijo, ki so na kraju dogodka opravili ogled. Ker kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil še potekata, več informacij s Policijske uprave Maribor ne želijo posredovati.

Čelan: Dogodki v volilni kampanji presegli vse meje zdravega okusa Čelan je prepričan, da so grožnje povezane z volitvami. "Do zdaj so bile vse tri volilne kampanje vsaj približno civilizirane. Kar se počne v tej volilni kampanji, pa je preseglo vse meje zdravega okusa," je povedal in dodal, da so neznanci uničevali tudi njegove volilne plakate.

Protikandidat za župana predlaga skupno pleskanje grafitnih groženj Posredno je pri tem krivdo za grožnje pripisal tekmecu v bitki za županski stolček Miranu Senčarju, ki pa tovrstna dejanja ostro obsoja. "Žalosti me, da se je v zadnjih tednih predvolilna kampanja sprevrgla v osebno diskreditacijo in obračunavanje. Strasti na Ptuju je treba nujno umiriti, saj bo po volitvah treba sesti za skupno mizo in delati v dobro mesta in njegovih prebivalcev," je sporočil Senčar in Čelanu predlagal, da žaljivi grafit skupaj prepleskata.

Čelan je na čelu ptujske občine že tri zaporedne mandate in letos ponovno kandidira. V prvem krogu se je z enim samim glasom zaostanka uvrstil na drugo mesto za podjetnikom Senčarjem, s katerim se bosta v nedeljo pomerila v drugem krogu.

Na policijo je Čelan danes tudi vložil kazensko ovadbo zoper Senčarja in še tri druge osebe. Ovadba se nanaša na sum koruptivnih dejanj pri trgovanju z zemljišči v občini Videm pri Ptuju leta 2008. Senčar to ocenjuje kot "predvolilno potezo g. Čelana, ki nekaj dni pred volitvami želi preusmeriti pozornost od neučinkovitega in nepreglednega vodenja Mestne občine Ptuj v preteklih mandatih". Kot je povedal za STA, gre "pri tej neutemeljeni ovadbi za farso, saj nisem in nikoli nisem bil lastnik nobenega zemljišča na Vidmu".

Ne spreglejte