Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2013,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

policija

Petek, 21. 6. 2013, 16.20

8 let

Policisti tudi v četrtek ukrepali v primerih družinskega nasilja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Policisti so tudi v četrtek morali ukrepati v primerih družinskega nasilja.

V Novem mestu so z uporabo prisilnih sredstev obvladali moškega, ki naj bi grozil svojcem, v Gorišnici pa so 47-letniku, ki ga obravnavajo za kaznivo dejanje nasilja v družini, zasegli malokalibersko puško in 25 nabojev. Primerov družinskega nasilja je več tisoč na leto.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, so tamkajšnji policisti v četrtek nekaj po 12. uri prejeli klic na pomoč iz stanovanjske hiše v Novem mestu, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal in grozil svojcem.

V intervenciji sta se poškodovala dva policista Ob prihodu policistov se je moški zaklenil v enega od prostorov in zanetil ogenj, pred vrata pa postavil oviro, ki so jo policisti s pomočjo gasilcev odstranili in vstopili v sobo. Kršitelj je z nožem grozil tudi policistom in skočil skozi okno, na dvorišču pa so ga policisti obvladali z uporabo prisilnih sredstev ter ga predali zdravstvenemu osebju. V intervenciji sta se poškodovala dva policista.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, še navajajo na PU Novo mesto.

Policisti v Gorišnici pa so prav tako v četrtek na podlagi odredbe ptujskega okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 47-letniku, ki ga obravnavajo za kaznivo dejanje nasilja v družini. Kot so sporočili s PU Maribor, je bil kršitelju pred tem izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja njegovi partnerici in otrokom. Na podlagi zbranih obvestil in večkratnim resnim grožnjam so policisti pridobili odredbo za hišno preiskavo. Kršitelju so zasegli malokalibersko puško in 25 nabojev, zaradi posedovanja orožja brez ustreznega dovoljenja pa bodo zoper kršitelja uvedli postopek o prekršku.

V javnosti sicer še vedno odmeva sredina tragedija na Rodici, ko je v vrtcu Ostržek 57-letni moški ustrelil svojo 38-letno ženo, zaposleno kot kuharico v vrtcu, nato pa sodil še sebi. Generalni direktor policije Stanislav Veniger je nato odredi strokovni nadzor dela na PU Ljubljana.

Mediji so poročali, da naj bi moški že prej večkrat nadlegoval umorjeno in da je posredovala tudi policija, po nekaterih informacijah celo v noči pred tragičnim dogodkom, česar pa policija v sredo še ni želela komentirati. Zato so se v medijih tudi pojavila vprašanja o tem, ali bi proti moškemu lahko ukrepali prej, preden se je zgodila tragedija.

Na policiji podrobnosti v četrtek niso komentirali, so pa pojasnili, da se morajo odzvati na vsako prijavo družinskega nasilja in v prvi vrsti zaščititi žrtev.

Ne spreglejte