SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po eksploziji tovornjaka se je zrušil most (VIDEO)

4

termometer

V osrednji Kitajski je eksplodiral tovornjak, naložen s pirotehničnimi sredstvi, zaradi česar se je porušil most na avtocesti.

Pri tem je po poročanju medijev umrlo najmanj osem ljudi. Po eksploziji, ki je odjeknila ob 9. uri zjutraj po lokalnem času, je z mostu v provinci Henan padlo več vozil. Reševalci so nemudoma pohiteli na kraj nesreče, vendar natančno število žrtev ni bilo takoj znano. Kitajski državni radio je sprva na svojih spletnih straneh objavil vest o 26 mrtvih, a so novico nato umaknili.

Kitajska državna tiskovna agencija Xinhua je kasneje poročala, da je umrlo najmanj osem ljudi, ranjenih pa jih je bilo še 13.

Uničenih 80 metrov ceste V eksploziji je bilo po poročanju kitajskih medijev uničenih kar 80 metrov ceste, reševalci pa se morajo po zadnjih poročilih do poškodovanih dokopati skozi kupe ruševin in zveriženih vozil. V globino naj bi po navedbah medijev padlo najmanj 10 tovornjakov.

Eksplozije pirotehnike so na kitajskem relativno pogoste, največkrat pa do njih pride ravno pri prevozu ali neustreznem skladiščenju, poroča BBC. Nevarne pa so tudi tamkajšnje ceste, saj je na njih po podatkih kitajskega statističnega urada samo leta 2011 umrlo več kot 60 tisoč ljudi.

Veliko kitajskih cest se te dni utaplja v zastojih, saj se bliža kitajsko novo leto, ko več sto milijonov Kitajcev potuje po državi, da bi obiskalo svoje sorodnike. Potovanja ob tem prazniku sicer opisujejo kot največjo letno človeško migracijo na svetu. Kitajci pa ravno ob tem prazniku tradicionalno množično nakupujejo pirotehnična sredstva, da bi proslavilo to praznično obdobje.

V zadnjih letih pa se je na Kitajskem zrušilo že več mostov, za kar pa sta večinoma krivi preobremenjenost in slaba gradnja. Lani avgusta so v podobnem incidentu umrli trije ljudje.

Številni zastoji na kitajskih cestah Veliko kitajskih cest se te dni utaplja v zastojih, saj se bliža kitajsko novo leto, ko več sto milijonov Kitajcev potuje po državi, da bi obiskalo svoje sorodnike. Potovanja ob tem prazniku sicer opisujejo kot največjo letno človeško migracijo na svetu. Kitajci pa ravno ob tem prazniku tradicionalno množično nakupujejo pirotehnična sredstva, da bi proslavilo to praznično obdobje.

V zadnjih letih pa se je na Kitajskem zrušilo že več mostov, za kar pa sta večinoma krivi preobremenjenost in slaba gradnja. Lani avgusta so v podobnem incidentu umrli trije ljudje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin