Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2012,
11.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 5. 9. 2012, 11.18

8 let, 5 mesecev

Ne nasedajte lažnim nagradnim igram!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na družabnem omrežju Facebook se je v zadnjem času pojavilo več domnevnih nagradnih iger v okviru SMS-kluba pod krinkami logotipov trgovskih znamk, ki delujejo v Sloveniji.

Ponudniki nagradne igre potrošniku obljubljajo, da bo uvrščen v žreb za vrednostni bon določene trgovske blagovne znamke pod pogojem, da odgovori na preprosto nagradno vprašanje s tem, da potrdi ponujeni, pravilni odgovor in odtipka številko svojega mobilnega telefona.

S sodelovanjem se včlanite v plačljivi SMS-klub Na Tržnem inšpektoratu RS opozarjajo, da se potrošnik s tem včlani v tako imenovani SMS-klub, v okviru katerega mu ponudnik nagradne igre do preklica na sporočeno telefonsko številko pošilja nadaljnja vprašanja v obliki plačljivih kratkih sporočil SMS. Potrošnik mora na ta vprašanja odgovoriti v obliki SMS-sporočil, ki pa jih ponudnik nagradne igre prav tako zaračuna.

Pred posredovanjem številke preberite pravila nagradne igre Iz trgovskih podjetij, katerih logotipi se uporabljajo v nagradnih igrah, so sporočili, da se njihovi logotipi uporabljajo brez njihovega soglasja ter da sami v okviru teh nagradnih iger ne ponujajo in ne izplačujejo nikakršnih nagrad. Na Tržnem inšpektoratu RS potrošnikom zato svetujejo, da pred odgovarjanjem na kakršnakoli vprašanja in posredovanjem številk svojih mobilnih telefonov na spletu natančno preučijo pravila in pogoje nagradnih iger, cene sodelovanja v njih ter kolikšne so verjetnosti, da bodo izžrebani in da bodo s tem prejemniki nagrade.

Ne spreglejte