Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 11. 2012,
11.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 11. 2012, 11.42

8 let, 5 mesecev

Lažni redar zaračunaval kazni za prometne prekrške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Celjski policisti so v torek prijeli 64-letnega moškega, ki se je na parkirišču Ipavčeve ulice v Celju izdajal za uradno osebo, voznikom očital, da so storili prometne prekrške, ter jim izrekal globe.

Policisti so v torek dobili prijavo 51-letne občanke iz Loč, da ji je neznani moški, ki se je predstavil kot uradna oseba, izrekel globo, ker naj bi na parkirišče na Ipavčevi ulici v Celju pripeljala po enosmerni ulici, so sporočili s Policijske uprave Celje. Ker se je zdel moški 51-letnici sumljiv, globe ni plačala. Nepridiprav ji je nato pokazal dokument, podoben službeni izkaznici. Za prekršek, ki naj bi ga storila, bi mu morala občanka Loč plačati 240 evrov.

Po prijavi pa so policisti na omenjenem parkirišču osumljenca spet zalotili na delu. Triinštiridesetletni voznici, doma iz območja Vojnika, se je ob prihodu na parkirišče spet predstavil kot uradna oseba in ji za prometni prekršek izrekel globo v višini 250 evrov.

Policisti so nato 64-letniku, sicer s stalnim prebivališčem v Mariboru in začasnim v Celju, odvzeli prostost. Ker se je lažno predstavljal za uradno osebo in želel s tem pridobiti protipravno korist, ga bodo ovadili zaradi lažnega izdajanja za uradno osebo.

Po podatkih, ki jih ima policija, se je osumljeni do zdaj v zadnjem letu že predstavljal kot inšpektor ali redar oziroma evropski nadzornik v cestnem prometu. Prav tako se je kot inšpektor predstavljal tudi v drugih okoliščinah in ljudem izrekal globe za storjene prekrške. Zato na policiji prosijo vse, ki so 64-letniku nasedli in mu plačali globo, da se zglasijo na Policijski postaji Celje.

Ne spreglejte