Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2012,
9.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 22. 7. 2012, 9.30

8 let, 1 mesec

Janković drvel več kot 200 km na uro, policija ne bo ukrepala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zoran Janković je na avtocesti med Koprom in Ljubljano povprečno vozil 190 do 200 kilometrov na uro. Policija sporoča, da "nima zakonske podlage za ukrepanje".

Videoposnetek, ki ga je pridobil portal Požareport.si, prikazuje divjo vožnjo ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića na avtocesti med Koprom in Ljubljano. Ta se je odvijala pred okoli enim mesecem in je večkrat presegla 200 kilometrov na uro kljub ponekod predpisanim omejitvam hitrosti med 110 in 130 kilometrov na uro.

Iz videa je razvidno, da Zoran Janković vozi svoj avto znamke Mercedes-Benz serije E (4Matic), zraven njega sedi njegova žena Mija. Med vožnjo je večkrat posnet tudi števec hitrosti na avtomobilu, ki je "zasledovalo" Jankovićev mercedes in snemalo "noro" politikovo vožnjo. Zoran Janković je povprečno vozil 190 do 200 kilometrov na uro in skoraj neprestano na prehitevalnem pasu.

Policija ne bo ukrepala Divjanje Zorana Jankovića pomeni kršitev Zakona o pravilih v cestnem prometu, ki predvideva za takšno dejanje takojšnji odvzem vozniškega dovoljenja, posledično prepoved vožnje motornih vozil in denarno kazen v višini 400 evrov. Toda policija sporoča, da "morajo biti meritve hitrosti v cestnem prometu, na podlagi katerih je mogoče izpeljati prekrškovni postopek, izvedene z merilniki hitrosti, ki so tipsko odobreni in izpolnjujejo meroslovne in z njimi povezane tehnične zahteve." Če temu ni tako, policija ali drugi nadzorni organi "nimajo zakonske podlage za ukrepanje".

Zoran Janković svoje divje vožnje od Kopra do Ljubljane še ni komentiral.

Pahorju 200 evrov kazni in tri kazenske točke Kandidat za predsednika države in poslanec SD Borut Pahor pa je na družabnem omrežju Twitter v petek kar sam objavil, da je zaradi prehitre vožnje plačal kazen. Vozil je 76 namesto 60 kilometrov na uro, dobil pa je 200 evrov kazni in tri kazenske točke. Policisti so Pahorja preverili tudi z alkotestom, ki je pokazal 0,0.

Ne spreglejte