SiolNET. Novice Črna kronika
2,63

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Inšpektorat: Zlorabe osumljenega vzgojitelja nismo suspendirali, smo pa zaščitili otroke

2,63

termometer

Spolno nadlegovanje otrok
Foto: Getty Images

Šolski inšpektorat potrjuje informacijo o ustavitvi predkazenskega postopka zoper vzgojitelja v enem od vrtcev, osumljenega zlorabe štiriletne deklice. Vzgojitelja niso mogli suspendirati, so pa zaščitili otroke, zatrjujejo.

Zloraba otrok na internetu Novice Sum zlorab v vrtcu: policija in tožilstvo zavrgla prijavo #video

Včeraj smo poročali, da sta tako policija kot tudi tožilstvo po naših informacijah zavrgla prijavo Združenja proti spolnemu zlorabljanju zoper vzgojitelja v enem od slovenskih vrtcev, ki naj bi spolno zlorabljal štiriletno deklico

Čeprav je Radio Slovenija nekaj dni po medijskem razkritju primera sredi maja poročal, da naj bi kaznivega dejanja osumljenega vzgojitelja inšpektorat suspendiral, so nam zdaj povedali, da tega niso storili.

Kot pravijo, za tako potezo niso imeli podlage, saj je pogoj za suspenz utemeljen sum kaznivega dejanja. Ta pogoj je izpolnjen, ko je za neko dejanje vložena kazenska ovadba ali pa obtožnica. Kot smo poročali, se v tej zadevi to ni zgodilo, policija in tožilstvo sta prijavo zavrgla.

Odredili ukrepe za "varnost in zaščito vseh otrok"

V katerem vrtcu so se dogajale nepravilnosti, ni znano. Glede na to, da je primer obravnavalo ljubljansko tožilstvo, pa gre najverjetneje za enega od vrtcev na območju Ljubljane. V katerem vrtcu so se dogajale nepravilnosti, ni znano. Glede na to, da je primer obravnavalo ljubljansko tožilstvo, pa gre najverjetneje za enega od vrtcev na območju Ljubljane. Foto: Bor Slana Na inšpektoratu pravijo, da zaradi udeleženosti otrok podrobnejših informacij ne morejo razkrivati, saj bi s tem lahko razkrili tudi vrtec in posledično žrtve. Povedo pa, da so takoj po medijskem razkritju vrtcu naložili ukrepe, ki "so in še vedno zagotavljajo varnost in zaščito morebitnih žrtev oziroma vseh otrok". 

Kot je poročal Pop TV, je pred tem že ravnatelj vrtca vzgojitelja premestil - a šele dva tedna po tem, ko je izvedel za domnevne zlorabe. Tudi po premestitvi pa naj bi se vzgojitelj še vedno srečaval s štiriletno deklico in ostal v stiku z otroki. 

Na inšpektoratu so v odgovoru na naša vprašanja ponovili še, da inšpektorat "v nobenem primeru ne tolerira nobenih pojavnih oblik nasilja, in bomo v vseh primerih z izvajanjem različnih ukrepov zmeraj naredili vse, da zaščitimo morebitne žrtve". 

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slov1ec / 07.08.2019. ob 17:58 +3 - 2

  In kakšna bi bila reakcija " inšpektorata " policije ... če bi se tak sum pojavil v kakšnem katoliškem vrtcu ? Kot prvo, bi se v vseh medijih TAKOJ objavilo ime, priimek in fotografija " prekletega pedofila RKC ". Ker pa to ni takšen vrtec in je " vzgojitelj " očitno na pravi strani ( morda celo stranki, ne vemo ker ga ščiti zakon o varovanju osebnih podatkov ) pa nikome ništa ! Če bi šlo za mojega otroka, bi ukrepal sam ( in bil seveda potem ustrezno kaznovan )

  +3 - 2
 • Species / 08.08.2019. ob 12:09 0 0

  Slej ali prej bo vsak zaposleni, ki dela z ljudmi, nosil kamero (kot to vidimo npr. pri policistih v ZDA); dodajmo še kamere v učilnicah, ordinacijah, na hodnikih... Posnetki bodo shranjeni za nek določen čas, če se kdo oglasi, da se mu je zgodilo kaj neustreznega (vzgojitelj zlorablja; učiteljica je učencu, ki je vse znal, dala trojko; policist je pretepel vljudnega, mirnega občana...). Pa da vidimo.

  0 0
 • Wolf / 07.08.2019. ob 15:39 +3 - 3

  Hudiča, pa kako? Zakaj niso tega vzgojitelja zažgali na grmadi? Le kaj si domišlja? Da bo moški vzgajal otroke v ženskem kolektivu? Ali ne ve, da so ženske ljubeče in da one drugače vzgajajo kot moški, ki so že po definiciji pedofili in posiljevalci? Le kam gre ta svet? Sej gre vendar za otroke, njih je treba zaščititi za vsako ceno!

  +3 - 3
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin