Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Igor Jurij Pogačar

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 8.14

8 let

Igor Jurij Pogačar v Bosni ovaden zaradi poslov s Hotelom Tuzla

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bosanski odvetnik Faik Muhić je prepričan, da je Igor Jurij Pogačar po nakupu Hotela Tuzla ravnal nezakonito, zato ga je v imenu zaposlenih zaradi suma poslovne goljufije in zlorabe položaja ovadil.

Za ta korak se je Muhić odločil, ker se je Pogačar, nekdanji lastnik podjetja Ram Invest, ki je od lani v stečaju, pri nakupu hotela zavezal, da ga ne bo prodal, dokler v imenu zaposlenih ne bo vrnil vseh posojil.

Tega Pogačar ni storil, delnice Hotela Tuzla je zastavil pri Factor banki, kar je za Muhića enako kot prodaja: "Z obremenitvijo hotela je Pogačar dosegel podoben učinek, kot če bi ga prodal." Pri tem je Muhić dodal, da tuzelski tožilci zadevo menda že preiskujejo, v Dnevniku piše Sebastjan Morozov.

Pogačar se je z delavci dogovoril, da bo poplačal bančna posojila Zgodba se je začela leta 2002, ko je okoli 120 zaposlenih združilo moči in od agencije za privatizacijo v tuzelskem kantonu kupilo dve tretjini delnic Hotela Tuzla. Nakup so financirali s posojili v skupni višini okoli 900 tisoč evrov, najetih pri Hypo banki. Ker jih zaposleni niso mogli vračati, je banka leta 2006 proti njim vložila tožbe.

Pogačar se je z delavci dogovoril, da bo poplačal bančna posojila, hkrati pa jim je izplačal okoli pol milijona evrov. Dogovorjeno je bilo, da bo Pogačar vsem zaposlenim plačal zneske, ki jih bo na podlagi vloženih tožb določilo sodišče.

Prepričan, da mu je skupina posameznikov v BiH želela ukrasti hotel Pogačar je prepričan, da ne obstajajo nikakršni razlogi za kazensko ovadbo, saj je izpolnil vse dogovorjene obveznosti: "Dogovor je bil, da hotela ne smemo prodati, ne pa obremeniti." Prepričan je, da mu je skupina posameznikov v BiH želela ukrasti hotel. "Eni od bank, ki je imela na hotelu vknjiženo hipoteko v višini 2,4 milijona evrov, smo poplačali obveznosti, do začetka stečaja Ram Investa pa smo zaposlenim plačevali vse izgubljene tožbe."

"Od začetka stečaja s tožbami nimamo več nič. Če družba ne bi končala v stečaju, bi poplačali vse obveznosti zaposlenih," je pojasnil Pogačar. Po zatrjevanju Muhića to ne drži, saj naj bi Ram Invest plačal tožbi le za dva zaposlena, pa še to ne v celoti.

Ne spreglejte