Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2021,
11.34

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

7

Natisni članek

žrtve Krško policija družina nasilje

Torek, 7. 12. 2021, 11.34

2 leti, 4 mesece

Družinske člane pretepal, jim grozil in jih ustrahoval več let. Policija: Ne zatiskajte si oči! #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

7

orožje nasilnež 07122021 PP Krško | Med hišno preiskavo so našli tudi nož, s katerim je 31-letni moški grozil ženi in otrokoma.  | Foto PP KRŠKO

Med hišno preiskavo so našli tudi nož, s katerim je 31-letni moški grozil ženi in otrokoma.

Foto: PP KRŠKO

Enaintridesetletnemu nasilnežu, ki je grozil ženi in otrokoma, so policisti Policijske postaje Krško odvzeli prostost in ga pridržali, pri njem pa opravili še hišno preiskavo. Zasegli so nože, s katerimi je grozil, naboje in več kosov ter delov orožja, za katere ni imel ustreznih dovoljenj. Sledi ovadba. 

Policiste Policijske postaje Krško so obvestili, da je v okolici Krškega moški nasilen nad ženo in otrokoma. Takoj so se odzvali, začeli z aktivnostmi za zaščito žrtev in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini. 

Do družine nasilen že več let

Med postopkom so ugotovili, da 31-letni nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in otrokoma. "Storilec je žrtve ustrahoval, jih pretepal, jim grozil, spravljal v podrejen položaj, z njimi grdo in surovo ravnal," so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Moškemu so odvzeli prostost, ga pridržali, na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili še hišno preiskavo. Med preiskavo so našli in zasegli nože, s katerimi je 31-letnik grozil, naboje in več kosov orožja in delov orožja, za katere nima ustreznih dovoljenj.

Za orožje in dele orožja moški ni imel ustreznih dovoljenj.  | Foto: PP KRŠKO Za orožje in dele orožja moški ni imel ustreznih dovoljenj. Foto: PP KRŠKO

"Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Fotogalerija
1 / 5

O nasilju naj spregovori kdorkoli

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. 

"Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve. Policisti se bodo odzvali, preverili okoliščine in v skladu s pristojnostmi izvedli vse potrebne ukrepe za zaščito žrtev," so ob tem še pozvali pri policiji.

Sportal Trener obračunal s svojo partnerko in varovanko
Nasilje
Novice Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami: To je zank, ki lahko reši življenje #video
Novice Vzrok za nasilje navijačev v Škofji Loki maščevanje med skupinami #video #foto
Slovenska policija
Novice Ljubljančan razbijal okna in metal kamne. Obvladali so ga šele specialci.
nasilje otrok stiska
Novice Hrvaška: starši najstnika prisilili v poroko
Kengurujčki
Novice Kengurujčki: varuški dve leti pogojne kazni #video
Ne spreglejte