Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2011,
14.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 12. 4. 2011, 14.40

7 let, 12 mesecev

Ceca priznala krivdo za zlorabo položaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbska turbofolk pevka Svetlana Ražnatović - Ceca se je z državnim tožilstvom v Beogradu pogodila in priznala krivdo za zlorabo položaja v primeru prodaje desetih nogometašev.

Priznala je tudi nedovoljeno posedovanje orožja. Plačala bo 1,5 milijona evrov kazni, obsojena pa je tudi na leto dni hišnega pripora. Krivdo je priznala tudi njena sestra Lidija Ocokoljić, ki je v istem primeru prodaje nogometašev prav tako obtožena zlorabe položaja. Ceca bo v hišnem priporu še osem mesecev Tiskovni predstavnik tožilstva Tomo Zorič je pojasnil, da bo Ceca v hišnem priporu še osem mesecev, saj je štiri mesece že preživela v priporu. V tem času se ne sme pojavljati v javnosti. Njena sestra pa je bila obsojena na pol leta hišnega pripora, odšteli pa ji bodo čas, ki ga je že preživela v priporu.

Najvišja denarna kazen kdajkoli izrečena v Srbiji Zorić je poudaril, da je 1,5 milijona evrov najvišja denarna kazen, ki so jo doslej izrekli v kakem kazenskem postopku v državi.

Sestri sta obtoženi, da sta si od prodaje desetih nogometašev kluba Obilić tujim klubom med avgustom 2000 in majem 2003 nezakonito prisvojili štiri milijone nemških mark oziroma 3,5 milijona dolarjev.

Preiskavo so uvedli aprila 2003 Preiskavo proti Ražnatovićevi so uvedli aprila 2003 zaradi nedovoljenega posedovanja orožja, potem ko je bila aretirana v operacija Sablja. V njeni vili so takrat našli več kosov strelnega orožja. Tožilstvo je kasneje zaradi suma nezakonite prodaje nogometašev večkrat zahtevalo razširitev in dopolnitev preiskave, ki se je končala junija lani.

Cecin vzpon na turbofolk sceno se je začel z njeno zvezo z vojnim zločincem Željkom Ražnatovićem - Arkanom, s katerim se je poročila leta 1995, ko je bila stara 22 let. Arkan, ki so ga ubili pet let kasneje, je bil lastnik nogometnega kluba Obilić, ki ga je Ceca nato podedovala.

Ne spreglejte