Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2011,
11.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 29. 3. 2011, 11.36

7 let, 12 mesecev

Ceca obtožena nezakonite prisvojitve več milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbsko turbofolk pevko Svetlano Ražnatović - Ceco sumijo protizakonite pridobitve okoli 4 milijone nemških mark in več kot 3 milijone dolarjev od prodaje nogometašev iz kluba FK Obilić.

Višje tožilstvo v Beogradu je vložilo obtožnico proti pevki Svetlani Ražnatović - Ceci zaradi suma, da si je protizakonito pridobila okoli štiri milijone nemških mark (okoli dva milijona evrov) in več kot tri milijone dolarjev od prodaje nogometašev iz kluba FK Obilić tujim klubom, je v ponedeljek povedala tožilka Zagorka Dolovac. Obtožnice po osmih letih preiskave Poleg tega so obtožnico po osmih letih preiskave vložili še proti njeni sestri Lidiji Veličković zaradi nezakonite prodaje desetih nogometašev, in nekdanjima vodilnima pri FK Obilić Dragiši Biniću ter Jovanu Dimitrijeviću zaradi prodaje enega igralca. Binić in Dimitrijević sta obtožena sodelovanja pri nezakoniti prodaji nogometaša Milana Obradovića moskovski Lokomotivi za tri milijone dolarjev, od katerih niti dolar ni bil vplačan na račun kluba Obilić. Tožilstvo sumi, da sta tako ravnala po navodilih lastnice kluba Ražnatovićeve in da sta kot odgovorna v klubu s predstavniki Lokomotive 2. julija 2001 v Moskvi sklenila dogovor o prodaji Obradovića.

Ražnatovićeva in njena sestra naj bi si zaradi nezakonite prodaje desetih nogometašev prisvojili več kot štiri milijone nemških mark in skoraj 3,5 milijona dolarjev.

Preiskavo proti Ražnatovićevi so uvedli aprila 2003 zaradi nedovoljenega posedovanja orožja, potem ko je bila aretirana v operacija Sablja. V njeni vili so takrat našli več kosov strelnega orožja. Tožilstvo je kasneje zaradi suma nezakonite prodaje nogometašev večkrat zahtevalo razširitev in dopolnitev preiskave, ki se je končala junija lani, poroča Tanjug.

Nogometni klub podedovala po Arkanu Cecin vzpon na turbofolk sceno se je začel z njeno zvezo z vojnim zločincem Željkom Ražnatovićem - Arkanom, s katerim se je poročila leta 1995, ko je bila stara 22 let. Arkan, ki so ga ubili pet let kasneje, je bil lastnik nogometnega kluba Obilić, ki ga je Ceca nato podedovala.

Ne spreglejte