Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2012,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 25. 10. 2012, 22.25

8 let

Čamernikova krvnika bosta plačala stroške zdravljenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
ZZZS od pravnomočno obsojenih varnostnikov zahteval povračilo dobrih 8000 evrov stroškov zdravljenja pokojnega Gorazda Čamernika. Stranke sklenile sodno poravnavo.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je od varnostnikov propadlega Vip varovanja, Davida Bukovca in Seada Suljanovića, v tožbi zahteval povračilo stroškov zdravljenja hudo poškodovanega Gorazda Čamernika, ta je življenje izgubil v ljubljanskem kliničnem centru tri dni po brutalnem napadu pred diskoteko Global.

Bukovac in Suljanović še vedno prestajata osemletno zaporno kazen zaradi povzročitve hude telesne poškodbe, ta je povzročila smrt mladeniča. ZZZS je od varnostnikov zahteval dobrih 8.000 evrov, stranke pa so včeraj za zaprtimi vrati ljubljanskega okrajnega sodišča sklenile sodno poravnavo. Vsebina ostaja tajna.

Običajna praksa ZZZS Gre za običajno prakso ZZZS, ki po pravnomočnih kazenskih sodbah od obsojencev zahteva povračilo stroškov zdravljenja oškodovanca. Izterjani denar gre nazaj v zdravstveno blagajno in je namenjen za izvajanje zdravstvenih storitev zavarovanih oseb.

Pet let od usodnega napada pred diskoteko Sedmega oktobra je minilo pet let od usodnega napada na 20-letnika iz Dragomerja. Čamernik se je okoli pol treh zjutraj sprl z Bukovcem, ta družbe ni spustil v lokal, menda zato, ker so bili premladi in pijani. Čamernik je Bukovcu povedal nekaj krepkih, nato pa so z družbo nadaljevali pot proti Konzorciju. Toda niso prišli daleč, saj je Bukovac zaradi ostrih besed "na pomoč" poklical Suljanovića, ta je v Globalu delal na črno.

Ko sta varnostnika fante dohitela, je Bukovac Čamernika s pestjo nenadoma udaril v glavo, s čimer je po prepričanju sodnikov nakazal "tarčo", nato pa se ga je lotil še Suljanović. Mladeniča sta varnostnika začela pretepati in ko se je Čamerniku tretjič uspelo pobrati s tal, mu je Suljanović z nogo zadal usodni udarec. Dvajsetletnik je padel, udaril z glavo ob tla in obležal. Tri dni pozneje za za posledicami napada umrl.

Čamernikov oče s tožbo tudi nad državo Pokojnikov oče Danilo Čamernik še vedno čaka na epilog tožbe, ki jo je pred časom vložil proti Bukovcu, Suljanoviću, nekdanjemu šefu Vip Varovanja Danijelu Praštalu, Zavarovalnici Maribor in državi. Oče Čamernik za sinovo smrt zahteva 130.000 evrov odškodnine, poravnalni narok julija pa ni bil uspešen. Naslednji narok je razpisan konec novembra.

Suljanović in Bukovac sta se v tožbi znašla, ker sta neposredno odgovorna za smrt mladeniča. Za Praštala tožnik trdi, da je poskušal prikriti Suljanovićevo vpletenost v pretep, da je organiziral njegov beg v Bosno in da je na sojenju lagal. Pri Zavarovalnici Maribor je imelo podjetje Vip Varovanje sklenjeno zavarovanje civilne orgovornosti, država pa bi lahko tragedijo preprečila, če bi podjetju zaradi večkratnih kršitev pravočasno odvzela licenco za zasebno varovanje.

Ne spreglejte