Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2015,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dragan Tošić odvzem premoženja ustavno sodišče

Petek, 21. 8. 2015, 21.23

8 let

Bodo Draganu Tošiću odvzeli premoženje? Počakati bo treba na ustavno sodišče.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Višje sodišče je zavrnilo pritožbo tožilstva, ki je izpodbijalo sklep o prekinitvi pravdnega postopka za odvzem premoženja Draganu Tošiću.

Preden bo ljubljansko okrožno sodišče izdalo sodbo o tožbenem zahtevku, s katerim želi tožilstvo Tošiću odvzeti premoženje, bo treba počakati na odločitev ustavnega sodišča, poroča Delo.

Tožilstvo želi premoženje Tošiću odvzeti, ker je prepričano, da je pridobljeno na nezakonit način.

Sodnik podal zahtevo za oceno ustavnnosti Sodišče je junija prekinilo postopek odločanja o tožbi za odvzem premoženja nezakonitega izvora zoper Dragana Tošića in soobtožene, ker je razpravljajoči sodnik Đorđe Grbović na ustavno sodišče podal zahtevo za oceno ustavnosti omenjenega zakona.

Tožilstvo se je zoper sklep o prekinitvi postopka pritožilo, a je višje sodišče pritožbo zavrnilo. Tako bo, preden bo sodnik Grbović sprejel odločitev o tem, ali bodo Tošiću in soobtoženim odvzeli za skoraj sedem milijonov evrov premoženja, treba počakati, da se do zakona opredelijo ustavni sodniki.

Dokazati morajo, da je so skoraj sedem milijonov zaslužili zakonito Specializirano tožilstvo je vložilo tožbo za odvzem premoženja nezakonitega izvora proti domnevnemu vodji slovenskega dela mednarodne združbe, ki da se ukvarja s trgovino z mamili, Draganu Tošiču in njegovi ženi Meri, poleg njiju pa so toženi še družba Fundator, Mišo Vlaisavljević in družba Bela hiša. V pravdnem postopku morajo dokazati, da je 6.956.053,35 evra premoženja povsem čistega in ne izhaja iz nezakonitih poslov, kot vztraja tožilstvo, ki je v finančni preiskavi pretresalo Tošićevo imetje od leta 2003.

Na seznamu nepremičnin, ki bi jih tožilstvo rado odvzelo, so poleg družinske hiše Tošićevih v ljubljanskem Bizoviku v vrednosti 350.000 evrov ter kavarn 13 in Rog družbe Fundator tudi Tošićev vikend v Luciji in lokal Le Petit cafe ter lokal Casablanca v lasti družbe Bela hiša, še poroča časnik.

Ne spreglejte