Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
15.21

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

14

Natisni članek

policija pretep kriminalistična preiskava Ilirska Bistrica

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 15.21

5 let, 2 meseca

44-letnik v Ilirski Bistrici obračunal s policisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

14

policija | Fotografija je simbolična. | Foto Ana Kovač

Fotografija je simbolična.

Foto: Ana Kovač

Policisti so v soboto ponoči v Ilirski Bistrici ustavili 35-letno domačinko. Ker se ta ni strinjala z rezultati alkotesta, so jo odpeljali v zdravstveni dom. Po končanem pregledu so policisti 35-letnico odpeljali na domač naslov, kjer jih je napadel njen 44-letni soprog. Ta je najprej obračunal s policistko, nato pa je napadel še policista, ki sta nato morala poiskati zdravniško pomoč.

Policisti so v soboto ob 1.20 ponoči v Ilirski Bistrici voznici osebnega avtomobila, šlo je za 35-letno domačinko, zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili strokovni pregled, saj se z rezultatom alkotesta ni strinjala.

Odpeljana je bila v zdravstveni dom, medtem pa je njen 44-letni mož, ki je bil predhodno sopotnik v vozilu, odšel domov. Ker se je na kraju nedostojno vedel do policistov, nanje je kričal in jim grozil, mu bodo na policiji izdali plačilni nalog.

Štiriinštiridesetletnik je napadel policista in policistko

Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali na domač naslov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik nenadoma odprl vrata policijskega vozila in policista začel tepsti. V tem času je policistka stopila iz vozila, da bi pomagala sodelavcu. Poleg sta stopili še žena in mati kršitelja ter ji preprečevali dostop do kršitelja, zato je policistka zoper moškega uporabila plinski razpršilec.

Kršitelj se je obrnil proti policistki in jo zagrabil za lase ter jo vlekel po tleh. Ko je videl, da je policist prišel iz avta, je stekel do hiše, policist je stopil za njim, kršitelj pa ga je zatem brcnil v glavo in ga poškodoval. Policista sta kraj zapustila in odšla v zdravstveni dom.

Kriminalisti bodo proti napadalcem vložili kazenske ovadbe

V zadevo so se vključili kriminalisti, ki bodo zoper 44-letnika podali kazensko ovadbo za napad na uradno osebo in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Za 35-letno domačinko in kršiteljevo mamo, ki sta se vmešali v postopek in z odrivanjem preprečevali, da bi policistka pomagala policistu, pa sledi kazenska ovadba za preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Ne spreglejte