TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2008,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 7.59

8 let

Nissan bo zaradi posledic finančne krize odpuščal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Japonski avtomobilski proizvajalec Nissan Motor se je zaradi svetovne finančne krize, ki v težak položaj spravlja celotno avtomobilsko industrijo, odločil za ukinitev 3500 delovnih mest po vsem svetu.

Hkrati je podjetje občutno znižalo svoje napovedi celoletnih poslovnih rezultatov. V prvem polletju zabeležil 40,5 % znižanje čistega dobička Tretji največji japonski avtomobilski koncern, ki je povezan s francoskim Renaultom, je namreč v prvem polletju svojega poslovnega leta zabeležil 40,5-odstotno znižanje čistega dobička na 1,3 milijarde dolarjev, in sicer na račun upada prodaje na ključnem, ameriškem trgu in negativnih učinkov naraščajoče japonske valute.

"Svetovna finančna in gospodarska kriza je imela močan vpliv na vsa področja naše industrije, pri čemer sta posojilna stiska in padajoče potrošniško zaupanje najbolj škodljiva dejavnika," je povedal izvršni direktor Nissana Carlos Ghosn.

Ukrepi bodo podjetju omogočili rast, ko bo prišlo do izboljšanja razmer Ker v drugem polletju ne pričakujejo izboljšanja, so se odločili za ukrepe v zaščito podjetja oziroma za take spremembe, ki bodo podjetju omogočile rast, ko bo prišlo do izboljšanja razmer.

Odpuščal bo v Španiji, na Japonskem in v ZDA V ta namen bo Nissan, kot omenjeno, ukinil skupno 3500 delovnih mest v Španiji, na Japonskem in v ZDA, in sicer do konca decembra. Pri tem bo okrog 2500 rednih delovnih mest ukinjenih v Španiji in ZDA, na Japonskem pa bodo ukinili 1000 začasnih delovnih mest.

Prepolovil je napoved čistega dobička za celotno poslovno leto Nissan je ob tem več kot prepolovil napoved čistega dobička za celotno poslovno leto, ki se bo končalo marca prihodnje leto, na 1,6 milijarde dolarjev.

Prihodki Nissana so se sicer v prvem poslovnem polletju, ki se je končalo septembra, prav tako znižali - za 3,9 odstotka na 49,5 milijarde dolarjev.

Ne spreglejte