TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2010,
6.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 30. 6. 2010, 6.45

8 let, 1 mesec

Metropol spet sije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na obnovljenem pročelju Grand hotela Metropol se znova svetlikajo rjave keramične ploščice, ki so že desetletja razpoznavni znak tega portoroškega hotela na griču sv. Lovrenca.

Bleščavi sijaj, kakršnega je imel ob otvoritvi leta 1972, preveva tudi oblikovno osvežen vhod, recepcijo in lobi ter vseh 97 hotelskih sob, ki dihajo v bordo-zlatih tonih. Pod arhitekturno podobo GH Metropol se je podpisal arhitekt Edo Mihevc, ki je svoj prepoznavni arhitekturni pečat odtisnil tudi na drugih portoroških hotelih, denimo, Rivieri, Sloveniji, Apollu, GH Portorož ... Kot smo izvedeli, so na prenovljeno Metropolovo pročelje znova namestili za 3700 kvadratnih metrov posebnih nemških keramičnih ploščic Buchtal, kakršnih v Sloveniji ne izdelujejo. Delavci so uporabili zahtevno tehnologijo, saj kvadratni meter keramične površine tehta kar 45 kilogramov.

Predsedniški apartma in kmalu tudi nove plažne površine

V hotelu je torej 97 sob in šest apartmajev (eden predsedniški), ki pa so jih obnovili že pred leti. Vodja hotela Stanislav Marchiotti pravi, da je velika večina gostov, dobrih 65 odstotkov, Italijanov, medtem ko je Slovencev "le" 15 odstotkov, prav toliko pa naštejejo tudi Avstrijcev. Na letni ravni je hotel zaseden nekaj čez 55-odstotno, trenutno pa so njihove zmogljivosti zasedene okrog 38-odstotno.

Sicer pa z obnovo hotela še niso povsem sklenili kroga turističnih naložb. V prihodnje, najverjetneje drugo poletje, se bodo lahko gostje hotela že sončili in kopali tudi na novo urejenih plažnih površinah. "Razmišljamo, da bi del Metropolove plaže uredili po vzoru LifeClassove plaže Meduza. Povsem jasno je, da moramo gostom višjega razreda ponuditi več kakovostnih vsebin," napoveduje Marchiotti.

V hotelu prenočevala številna znana imena V bogati zgodovini Grand hotela Metropol so v prostornih sobah gostili številna ugledna imena iz sveta politike, filmske industrije, zabave in športa. Tam so, denimo, prenočevali nekdanji ruski premier Jevgenij Primakov, šahovski prvak Anatolij Karpov, filmske zvezde Marcello Mastroianni, Burt Lancaster in Alberto Sordi, športniki Krešimir Čosić, Boris Becker, Boban Živojinović in Bojan Križaj.

Ne spreglejte