TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2011,
14.07

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 31. 5. 2011, 14.07

8 let, 2 meseca

Johnny Knoxville: fant z jajci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V videoteki na SiOL TV si oglejte zadnji film porednega dečka iz Tennesseeja Johnnyja Knoxvilla Jackass 3.

Pot do svetovne slave si je Johnny Knoxville, ameriški igralec, komedijant, predrznež, scenarist in še bi lahko naštevali, kaj vse, utrl kot soavtor in protagonist uspešne resničnostne serije Jackass. Sprva se je serija vrtela na MTV-ju (od leta 2000 do leta 2002), pozneje pa so se ustvarjalci, Johnny in njegovi "soigralci" Steve-O, Bam Margera, Ryan Dunn, Jason 'Wee Man' Acuña, Chris Pontius in Preston Lacy odločili te nevarne, smešne in krute prizore prenesti tudi na veliko platno. Komični, predrzni in večkrat izjemno nevarni podvigi so tako združeni v kar treh celovečernih filmih: Jackass: The Movie (2002), Jackass Number Two (2006) in Jackass: 3D (2010).

Otroci, ne počnite tega doma!

Za Johnny Knoxvilla, čigar pravo ime je Philip John Clapp, bi lahko rekli, da je človek z jajci. Nič ne bi pretiravali, če bi rekli, da si je svetovno slavo krvavo zaslužil. In to dobesedno, saj se je pri svojih šokantnih, vratolomnih, mnogokrat kaskaderskih in nemalokrat odvratnih, milo rečeno idiotskih podvigih večkrat tudi telesno poškodoval. Na snemanju zadnjega filma Jackass 3 naj bi jo odnesel s pretresom možganov, izpahom rame, poškodbo vratu in nekaj šivi na roki. Na vprašanje voditeljice pogovorne oddaje Chelsea Lately, kako je sploh še sposoben imeti otroke glede na kaskaderske podvige, ki jih je izvajal s svojim mednožjem, je Johnny odgovoril, da si je pred leti res zlomil penis, medtem ko je poskušal z njim prekucniti motor. Zato žal motorja ni več sposoben voziti.

Nenavaden fant iz Tennesseeja

Rojen kot Philip John Clapp si je svoje umetniško ime Johnny Knoxville nadel po svojem rojstnem kraju - prihaja namreč iz južnega dela Knoxwilla, kjer živi večinoma delavski razred, v ameriški zvezni državi Teneesee. Ime Johnny pa izhaja iz njegovega navdušenja nad Johnnyji na splošno, obožuje namreč vse Johnnyje – Johnnyja Casha, Johnnyja Thundersa, Johnnyja Rottena – in ni naključje, da so tako kot on sam, tudi njegovi vzorniki poznani kot "slabi fantje".

Neštetokrat so ga že spraševali, za kaj za vraga počne to, kar počne. Odgovor je preprost. Johnny o svojem nenavadnem, nevarnem početju pravi, da v njem dejansko uživa. "To je posel, ki para živce," pravi. Pri njegovem početju ga ženeta adrenalin in čisti užitek ob tem, da norosti ljudi silijo k smehu. "Ne iščite pregloboko smisla naše oddaje in našega početja. To počnemo samo in zgolj zaradi zabave," poudarja Johnny.

Njegov največji vzornik je bil njegov oče, prodajalec avtomobilskih gum iz Knoxwilla. Potegavščin se je učil prav od njega, saj mu je že kot otrok pomagal pri "nategovanju" nič hudega slutečih kupcev gum, ki sta jih z očetom barvala na črno in jim poglabljala profile, da so bile videti kot nove. Oče naj bi se s svojimi zaposlenimi vedno rad pošalil in tako je ob neki priložnosti vsem svojim delavcem pripravil čokoladni šejk, vanj pa dodal še odvajalo.

Z rolko do slave

V želji, da bi čim prej zapustil domače gnezdo in se osamosvojil, se je vpisal na Ameriško akademijo dramskih umetnosti v Atlanti, ki pa jo je že po treh tednih guljenja študentskih klopi zapustil. Zato se je odločil srečo preizkusiti v mestu angelov. S trebuhom za kruhom se je v očetovem spremstvu odpravil na tridnevno vožnjo do Los Angelesa, kjer so tudi njegove sanje postale resničnost. Vendar pa pot do slave ni bila lahka. Sprva je snemal televizijske oglase, v vmesnem času pa je delal kot samostojni novinar za različne revije, med drugim tudi pri reviji Big Brother Skateboarding Magazine. Preizkušal je opremo za samoobrambo in o tem pisal. Uredniku revije Jeffu Tremainu je bilo Johnnyjevo "testiranje" všeč in kaj hitro je prepoznal Johnnyjevo nenavadno sposobnost, da se na nevarne položaje odzove komično. Zato ga je prepričal, da svoje nenavadne "teste" tudi posname.

Tako se je kmalu znašel v danes že zgodovinskih nevarnih položajih z rolko, kot so denimo srečanje z bikom, avtomobilom, spust po jašku in podobno. Kot pravi sam, so njegove veščine z rolko na zelo nizkem nivoju. Že njegovi prvi poskusi z rolko so se precej klavrno končali, saj naj bi si pri 13 letih ob spustu z rolko po hribu zlomil gleženj. Rolko je takrat za nekaj let postavil v kot, dokler ni znova nanjo stopil na snemanju pilotske oddaje Jackassov. Ko je moral izvesti najosnovnejši rolkarski trik "ollie" (skok z rolke brez prijemov ali uporabe nog), je bil poskus še manj uspešen kot tisti njegov prvi spust po hribu. Rolka je tako postala eden glavnih rekvizitov pri izvajanju vragolij Jackassov. Kmalu so Johnny Knoxville, Jeff Tremaine, Sean Cliver in Dave Carnie ustvarili pilotsko oddajo, ki so jo razposlali na različne televizijske mreže. MTV je podpisala pogodbo in vse ostalo je le še zgodovina.

Ne spreglejte