SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence)

2

termometer

Film, ki je švedskemu mojstru tragikomedije, nadrealizma in absurda Royu Anderssonu (Pesmi iz drugega nadstropja) prinesel zlatega leva na zadnjem Beneškem filmskem festivalu.

Švedska, Nemčija, Norveška, Francija/2014/96 min. Režija: Roy Andersson Igrajo: Holger Andersson, Nils Westblom, Charlotta Larsson, Viktor Gyllenberg, Lotti Törnros Žanr: Komična drama Ocena IMDb: 7,2/10

Sam in Jonathan sta potujoča prodajalca različnih zabavnih pripomočkov, kot so vampirski zobje, smejalna naprava in groteskna obrazna maska. Čeprav se jima njuni domnevni prodajni hiti ne zdijo posebej smešni, ljudi vseeno prepričujeta, naj jih kupijo. Na brezciljnem popotovanju srečata kapitana ladje, ki je opustil življenje na morju in postal brivec, učiteljico flamenka, ki rada otipava svojega mladega učenca, šepajočo natakarico, ki namesto denarja od strank sprejema poljube, ter vojaško brigado iz 18. stoletja, na čelu katere je kralj Karel XII. Roy Andersson nam z omenjenimi liki posmehljivo dokazuje absurdnost človekovega obstoja v primežu zahodne civilizacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin